Cvičení Safeguard Temelín vyvrcholí praktickými ukázkami zásahu proti letícím cílům

09.04.2017 14:40

Ve dnech od 9. do 12. dubna 2017 se přibližně dvě stovky příslušníků 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic a pěší roty Aktivní zálohy při Krajském vojenském velitelství České Budějovice zapojí v okolí Jaderné elektrárny Temelín do cvičení Safeguard Temelín 2017.

Cvičení Safeguard Temelín vyvrcholí praktickými ukázkami zásahu proti letícím cílům
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Hlavním námětem cvičení bude ve spolupráci s Policií ČR fyzickou ostrahou ochránit elektrárnu před hrozícím teroristickým útokem, a to jak pozemním, tak vzdušným. Cvičení vyvrcholí za účasti představitelů Armády ČR, Policie ČR a společnosti ČEZ v úterý 11. dubna 2017 praktickými ukázkami zásahu proti letícím cílům směřujícím na elektrárnu a proti možnému narušení kontrolně propouštěcího místa.

Krajské vojenské velitelství povolalo na cvičení 62 příslušníků pěší roty AZ České Budějovice, kteří zřídí na přístupových cestách tři kontrolně propouštěcí místa a strážní stanoviště u přečerpávací stanice Hněvkovice.        

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…