CzechInvest: Český Snuggs se stal třetím nejkreativnějším start-upem světa

12.07.2019 21:20

Tvůrci projektu porazili na mezinárodním finále Creative Business Cup na šedesát soupeřů.

CzechInvest: Český Snuggs se stal třetím nejkreativnějším start-upem světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Český start-up Snuggs získal třetí místo na mezinárodním finále soutěže Creative Business Cup. To se uskutečnilo od 1. do 2. července 2019 v dánské Kodani. Přes šedesát účastníků z celého světa zde odborné porotě prezentovalo své kreativní nápady.

Linda Šejdová a Tomáš Zahradník vyvíjí v rámci projektu Snuggs menstruační kalhotky z nanovláken, které slouží jako plnohodnotná náhrada hygienických potřeb pro ženy. Projekt do celosvětového finále v Kodani postoupil z českého národního kola, které se konalo v březnu 2019 v Olomouci a které pořádala agentura CzechInvest. „Porotě se mimo jiné líbila iniciativa podpory keňského kmene. Snuggs posílá kalhotky dívkám, které by byly nuceny v průběhu menstruace zůstávat doma a zmeškat tak studijní výuku,“ přibližuje dění z Kodaně zástupkyně CzechInvestu Natálie Babjuková.

Z významných hostů se akce zúčastnila například americká podnikatelka Ingrid Vanderveldt, která stojí v čele iniciativy Empowering a Billion Women by 2020. Soutěž přišel podpořit i český velvyslanec v Dánsku Radek Pech a zástupci agentury CzechInvest. „Byly to náročné dny plné prezentování, přednášek a navazování kontaktů, které jsme si ale užili. Jsme nadšeni, že jsme obstáli v tak velké konkurenci,“ komentuje svou výhru Šejdová.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…