CzechInvest: European Startup Network zvolila nové členy

16.04.2022 11:19 | Tisková zpráva

European Startup Network (ESN), jejímž členem je od loňského roku také agentura CzechInvest, zvolila na svém valném shromáždění nové členy. Zároveň bylo odsouhlaseno také partnerství s Ghana Startups, Maroc Numeric Cluster a Startup Canada.

CzechInvest: European Startup Network zvolila nové členy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Regionální startupové ekosystémy jsou klíčovými hráči doplňující národní startupové asociace, aby společně dosáhly silného evropského startupového ekosystému. ESN je jedinou nezávislou organizací, která je schopna sdružovat klíčové hráče startupového ekosystému díky své velké členské základně a dlouholetým zkušenostem v networkingu, výměně zkušeností a společných politických doporučení," uvedl prezident ESN Nicolas Brien.

Jedním z cílů ESN je také posilování zahraniční spolupráce mezi kontinenty, a to především oboustranně výhodnou výměnou informací a osvědčených postupů. Tento přístup ESN je v souladu se strategickými prioritami, které Evropa v současnosti činí, aby posílila svou roli partnera v Africe. „Pokud mají startupy uspět globálně je potřeba, aby vedly expanzivní aktivity a seznamovaly se s potenciálními trhy, a to i mimo Evropu. V CzechInvestu dlouhodobě podporujeme startupy v jejich snažení jak na americkém, tak asijském trhu. Proto si myslíme, že je dobře, že i ostatní členové ESN sdílí tyto principy. Díky síti, která je vedena pod ESN, tak mohou českém firmy získat cenné partnery v zahraničí,“ uvedla Markéta Přenosilová, Startup Europe Ambasador pro Českou republiku.

European Startup Network sdružuje přes třicet evropských startupových asociací a klíčových hráčů ze zemí Evropské unie. ESN pracuje na společných projektech, včetně mezinárodních business misí tzv. „soft landing“, panevropských politických manifestů a sdílení osvědčených postupů pro provozování národních sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…