CzechInvest: Jak stavět ekonomicky a udržitelně

14.04.2022 22:11 | Tisková zpráva

To se příchozí dozvěděli na konferenci Dřevostavby ve veřejném a komerčním sektoru. Partnerem akce byla i agentura CzechInvest

CzechInvest: Jak stavět ekonomicky a udržitelně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Pilotní konference Dřevostavby ve veřejném a komerčním sektoru proběhla 31. března v Českých Budějovicích. Na akci, organizované aliancí Šance pro budovy a Asociací dodavatelů montovaných domů, se sešlo přes 60 účastníků. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84650 lidí

Konference proběhla s cílem představit starostům Jihočeského kraje možnosti, jak stavět ekonomicky, inovativně a udržitelně, a které finanční zdroje využít při výstavbě budov ze dřeva v jednotlivých obcích. Agentura CzechInvest se svojí činností dlouhodobě zaměřuje na udržitelné podnikání s důrazem na principy cirkulární ekonomiky, proto se stala i partnerem této akce.

Mezi odborníky, kteří na konferenci vystoupili a zodpověděli starostům jejich dotazy, patřili Ing. Michal Šopík, který přiblížil vlastnosti a kvality dřevostaveb a rychlost jejich výstavby, a Aleš Erber se svou přednáškou o budoucnosti českého lesnictví. Ředitel Odboru stavebnictví a stavebních hmot Ing. Petr Serafin se ujal přednášky týkající se aktuálního vývoje a trendů ve stavebnictví. Možnosti šetrných rekonstrukcí a výstavby veřejných budov z Modernizačního fondu, Operačního programu Životního prostředí nebo Národního plánu obnovy přiblížil ředitel sekce Státního fondu životního prostředí Ing. Jakub Hrbek. Poslední přednášky o veřejných finančních možnostech se ujal PhDr. Aleš Pekárek z Integrovaného regionálního operačního programu.

Konference se konala za finanční podpory Ministerstva průmyslu a České spořitelny. Kromě agentury CzechInvest se partnerem akce stala i Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…