CzechInvest: Kosmické technologie se uplatňují v zemědělství i bankovnictví

26.08.2023 7:44 | Tisková zpráva

Podnikatelský inkubátor Evropské kosmické agentury ESA BIC Czech Republic podpoří další startupy, které pracují s kosmickými technologiemi. Začínající podnikatelé mohou získat 50 tisíc EUR a další podporu pro rozvoj svých nápadů. Uzávěrka přihlášek je 22. září.

CzechInvest: Kosmické technologie se uplatňují v zemědělství i bankovnictví
Foto: CzechInvest
Popisek: CzechInvest-logo

Inkubátor ESA BIC Czech Republic spravovaný agenturou CzechInvest podporuje projekty, které využívají kosmické technologie a družicová data ve vesmíru nebo na Zemi nebo zavádějí nové inovativní technologie pro kosmický trh. Každý rok jsou tak vybírány inovativní startupy, které získají podporu v podobě financí na své podnikání, mentoringu, technického poradenství i zázemí kanceláří, dílen a laboratoří. ESA BIC Czech Republic pracuje také na zviditelnění těchto firem a otevírá jim dveře k zajímavým kontaktům a dalším investicím.

„Kosmický průmysl představuje pro Českou republiku obrovskou příležitost. Rolí CzechInvestu je inovativní startupy podporovat a propojovat je s investory, průmyslem a vědeckými pracovišti, se kterými by se samy spojovaly těžko. K tomu napomáhá i inkubátor ESA BIC,” uvedl Ivo Denemark, ředitel Divize startupů a inovativních malých a středních podniků agentury CzechInvest.

Nadcházející uzávěrka přihlášek do inkubátoru je stanovena na 22. září 2023. Zástupci ESA BIC Czech Republic připravili pro zájemce informační online workshop, na kterém je seznámí s průběhem výběrového řízení, výhodami a podmínkami inkubace a nabídnou užitečné tipy k vyplňování přihlášek. Workshop proběhne 7. září od 16:00 hodin. Startupy se na něj mohou registrovat či se přihlásit na individuální konzultaci, na které získají konkrétní rady.

„Když mluvíme o vesmírných technologiích, většina lidí si představí rakety a družice. Inkubátor ESA BIC přitom podporuje všechny organizace, které využívají třeba jen družicová data, bez ohledu na obor. Aktivity inkubovaných startupů tak nacházejí využití v oblastech tak rozmanitých, jako je zemědělství, městské plánování, umění, letectví, rybolov nebo turismus,“ přibližuje zaměření inkubátoru Marie Němečková, inkubační manažerka ESA BIC Czech Republic.

Od roku 2016, kdy inkubátor začal působit v Česku, vybral už 51 startupů, z nichž některým pomohl vyvinout první prototyp, jiným pomohl v cestě ke vstupu na trh. Mezi nejúspěšnější inkubované startupy patří například Groundcom.space. Ten se z pouhého nápadu proměnil v úspěšně fungující podnik, kterému se podařilo podepsat kontrakt na obsluhu připravované konstelace 400 družic s firmou, jež vyvíjí družice třeba i pro americké letectvo. Více informací o inkubátoru ESA BIC Czech Republic je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …