CzechInvest: Letošní ročník soutěže Podnikavá hlava vyhrál automat na med

02.06.2020 22:48

Koncem května vyhlásila Univerzita Palackého nejlepší projekty soutěže Podnikavá hlava 2020. Soutěž už jedenáctým rokem pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, letos však probíhala poprvé online.

CzechInvest: Letošní ročník soutěže Podnikavá hlava vyhrál automat na med
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Jejím partnerem byla tradičně agentura CzechInvest, která pomohla se zajištěním programu události. Mezi nejlepšími projekty se umístil automat na med, inteligentní dopravní zrcadla a nápoj z kombuchy.

Vítězem Podnikavé hlavy se stal Tomáš Jelínek, který představil Medomat – modulární automat na prodej sklenic medu místních včelařů. Druhé místo patřilo nápadu inteligentních dopravních zrcadel se systémem přídavných kamer od Davida Podoly. Tento projekt pomůže řešit dopravní situace především v areálech velkých firem, kde je špatný výhled za roh budovy. Třetí ocenění putovalo projektu Loklok od Františka Špáse, který vyrábí neslazený perlivý nealkoholický nápoj z kombuchy.

Vítězkou v kategorii Podnikatel v sukni se letos stala Eliška Brázdilová. Představila projekt Restio, mobilní buňku, která vytváří prostor pro vyřízení soukromých záležitostí na veřejných místech, jako je například vlakové nebo autobusové nádraží.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům. Letošního ročníku se zúčastnilo 22 soutěžících. Vítězové obdrželi ceny v celkové hodnotě 288 tisíc korun.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…