CzechInvest: Letošnímu Hannover Messe dominovala témata umělé inteligence a robotizace

19.04.2019 10:49

Investiční příležitosti v České republice představil CzechInvest spolu s partnery mimo jiné Američanům a Australanům.

CzechInvest: Letošnímu Hannover Messe dominovala témata umělé inteligence a robotizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V prvních dubnových dnech se v dolnosaském hlavním městě konal tradiční strojírenský veletrh Hannover Messe. Letošnímu ročníku dominovalo téma průmyslové transformace. Více než 6 500 firem z celého světa tu prezentovalo novinky z průmyslové výroby, 500 z nich představilo inovativní řešení pro využívání umělé inteligence v praxi. Také robotizace se těšila značné pozornosti. S podporou firmy Nokia byla poprvé na veletrhu testována technologie 5G, a to i s praktickými příklady pro využívání v průmyslu. Akce přilákala 215 tisíc návštěvníků, z nichž více než 40 procent přijelo ze zahraničí. Partnerskou zemí letošního ročníku bylo Švédsko, které zde zastoupilo 160 firem.

U kulatého stolu na podporu vzájemné spolupráce v oblasti Průmyslu 4.0 se na veletrhu setkali zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva obchodu USA v čele s vládním zmocněncem Ianem Steffem, agentury CzechInvest a agentury Select USA. Nechyběli ani zástupci soukromé sféry, za českou stranu společností COMTES FHT, JHV Solutions a Neuron Soundware a za americkou firem Rockwell Automation a Microsoft. Zúčastnění jednali o aktivitách v oblasti Průmyslu 4.0, včetně možných finančních podpor firmám při jejich pronikání na zahraniční trhy a vzájemné spolupráci. Na českém stánku organizovaném agenturou CzechTrade se v Hannoveru představilo 13 českých firem. CzechInvest zde přivítal delegaci 5 firem z Austrálie, která se zajímala především o situaci v Evropě v oblasti Průmyslu 4.0, digitalizace a automatizace. Investiční příležitosti v České republice představila zástupkyně agentury CzechInvest v Německu Barbora Račan Ježková i dalším potenciálním investorům.

Příští ročník veletrhu Hannover Messe, jehož partnerskou zemí bude Indonésie, se uskuteční 20. až 24. dubna 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…