CzechInvest: Na Plzeňsku vzniká inkubační program pro podporu začínajících inovativních firem

22.07.2021 19:31

V rámci projektu Smart akcelerátor Plzeňského kraje II je pro zakladatele nových inovačních firem připraven pilotní inkubační program. Ten by měl začínajícím subjektům pomoci se zahájením podnikání a zvýšit jejich šanci na úspěch.

CzechInvest: Na Plzeňsku vzniká inkubační program pro podporu začínajících inovativních firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Účastníci ve spolupráci s konzultanty vytvoří podrobný podnikatelský plán, jenž by je měl dále nasměrovat. Využít však mohou i další služby potřebné k přípravě a zahájení realizace záměru, například dokončení technického vývoje produktu, jeho testování či certifikaci.

Cílem programu je zjistit, zda je připravovaná metodika spolupráce konzultantů se začínajícími firmami přínosná a může vést k úspěšnému startu podnikání. Účastníci mohou zdokonalit svůj podnikatelský záměr a potvrdit si, zda se ubírají správným směrem.

„O účast v inkubačním programu se v těchto dnech uchází mladé firmy, které se z velké části specializují na řešení problémů měst a obcí. Druhou nejsilnější skupinou jsou záměry v oblasti zlepšení zdraví.  Společným jmenovatelem prakticky všech uchazečů je to, že si zkusili podnikat. Nasbírali první zkušenosti se vstupem na trh u různých cílových skupin a začali s ověřováním toho, jak moc se předpoklady o zákaznické potřebě shodují s realitou. Nyní jsou ve fázi, kdy si ujasňují svoji specializaci, často s ohledem na škálovatelnost produktu. V průběhu inkubačního programu dokončí přizpůsobení svých řešení skutečné potřebě zákazníků a ujasní si, jaký obchodní model pro svůj záměr zvolí, “ popisuje průběh pilotního inkubačního programu senior konzultantka BIC Plzeň Lenka Palánová.

Více informací o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…