CzechInvest: Toyota převezme od roku 2021 vlastnictví japonsko-francouzské TPCA v Kolíně

09.12.2018 9:30

Toyota Motor Corporation (TMC) a skupina PSA (PSA) oznámily v pátek 30. listopadu 2018 nové nastavení vzájemné spolupráce na evropských trzích.

CzechInvest: Toyota převezme od roku 2021 vlastnictví japonsko-francouzské TPCA v Kolíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

 Od ledna 2021 Toyota převezme celé vlastnictví společnosti Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) v Kolíně, která je společným podnikem vyrábějícím kompaktní vozidla Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroen C1. Od konce roku 2019 pak PSA rozšíří portfolio komerčních vozidel dodávaných Toyota Motor Europe (TME) pro evropské trhy pod značkou Toyota o nový C-Van, vyráběný v PSA Vigo továrně ve Španělsku.

Výroba v závodě TPCA, společného podniku Toyota Motor Corporation a PSA Group, postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín – Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005. V současné době zde pracuje 2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. Od roku 2021 se dle dohody obou stran TPCA stane součástí Toyota Motor Corporation, připojí se tím k dalším sedmi závodům, které již Toyota v Evropě provozuje. Nadále bude vyrábět kompaktní vozy pro obě společnosti. Toyota v kolínské továrně plánuje pokračovat ve výrobě a udržet zdejší pracovní místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…