CzechInvest: V Česku chybí přes 200 tisíc pravidelných dárců krve, 19letý student nabízí řešení

28.01.2020 7:34

Soutěž středoškoláků Soutěž & Podnikej zná vítěze.

CzechInvest: V Česku chybí přes 200 tisíc pravidelných dárců krve, 19letý student nabízí řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

David Stančík, 19letý student Gymnázia Jakuba Škody v Přerově, ovládl republikové finále soutěže středoškoláků o nejlepší podnikatelský nápad Soutěž & Podnikej s projektem Daruju krev. Ten pomáhá nemocnicím s nedostatkem pravidelných dárců a motivuje mladé lidi k dárcovství krve nejenom pomocí sociálních sítí, ale také webové a později mobilní aplikace.

Od 14 let se David věnuje také programování, zaměřuje se na vizuální stránku webů a aplikací a pracuje jako grafik a UI a UX designer. S projektem Daruju krev má další plány do budoucna a chce ho rozšířit za hranice Česka.

Ve finále soutěže pro nejnadanější podnikatelské nápady středoškoláků se v pátek 24. ledna 2020 prezentovalo celkem deset studentských projektů z různých míst České republiky, které soutěžily o obchodní cestu do Chicaga. Davidu Stančíkovi napomohl k vítězství i mentor Petr Kopeček z agentury CzechInvest, která byla jedním z partnerů soutěže. „David objevil reálný problém, který trápí nejenom Česko, ale všechny státy světa. Vytváří sociální podnikání, za kterým má promyšlený a silný byznys model, který, pokud se správně nastaví, dokáže pomoci k jeho dlouhodobé udržitelnosti,“ říká Petr Kopeček.

Více informací o soutěži naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…