CzechInvest: V San Franciscu se sešla česká startupová technologická komunita

09.11.2022 16:34 | Tisková zpráva

Začátkem tohoto týdne proběhlo setkání českých a slovenských startupů, zástupců CzechInvestu, investorů a odborníků na technologie. Setkaní se konalo u příležitosti konání jedné z největších světových startupových akcí TechCrunch Disrupt, která se po dvouleté pauze vrátila do San Francisca. Do finále startupové soutěže se probojoval český TalkBase.

CzechInvest: V San Franciscu se sešla česká startupová technologická komunita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Podpora startupového ekosystému je pro zahraniční zastoupení agentury CzechInvest v San Franciscu stěžejní aktivitou, kde jinde čerpat inspiraci a příklady správné praxe než právě v Silicon Valley. Síť kontaktů v místě průběžně rozšiřujeme a snažíme se propojit je s českými startupy, které si na tomto nejkonkurenčnějším trhu světa mohou otestovat jejich produkty a know-how či hledat prostředky na další financování projektů,“ uvedl Martin Partl, ředitel Odboru zahraničních aktivit agentury CzechInvest.

Networking odstartoval krátký rozhovor se zakladatelem a bývalým CEO STRV, zakladatelem Kindest a zakladatelem Mindzero Davidem Semerádem na téma rozjezdu podnikaní v Silicon Valley. Českou stopu v rámci konference TechCrunch Distupt zanechal i startup Talkbase v soutěži Startup Battlefield, který se probojoval do finálové dvoustovky startupů z tisíců přihlášek. Český startup Talkbase nedávno získal rekordní investici 50 milionů korun. Jedním ze sponzorů letošního TechCrunch Disrupt, na kterém vystoupila například Serena Willimas či Kevin Hart, je i česká vývojářská platforma Code Now.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…