CzechInvest prezentoval v Německu český startupový ekosystém

07.11.2022 17:05 | Tisková zpráva

Agentura CzechInvest se v úterý 18. 10. 2022 účastnila už 5. ročníku bavorsko-českého dne pro firmy konaném v německém Deggendorfu. Téměř 600 návštěvníkům prezentovala na svém stánku finanční nástroje pro podporu investic, podnikatelské nemovitosti nebo startupový ekosystém.

CzechInvest prezentoval v Německu český startupový ekosystém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Podnikatelé z Česka i Německa měli opět příležitost poznat potenciální obchodní partnery, dodavatele i zákazníky z obou zemí díky již pátému bavorsko-českému dni pro firmy. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí
Letošní ročník se zaměřil na podnikové investice a individuální strategie financování, od investičních grantů a úvěrů přes leasing investic až po strategie centrálních bank v České republice i Německu. Součástí programu byla také bavorsko-česká burza firem všech odvětví a přeshraniční networking.

Zástupce agentury CzechInvest prezentoval na stánku finanční nástroje pro podporu investičních záměrů, možnosti zapojení do dodavatelských řetězců, nabídku podnikatelských nemovitostí, vědecko-technickou spolupráci a startupový ekosystém v České republice. „Německé společnosti zaujímají první místo zahraničních investorů v České republice a zejména Bavorsko je s českou ekonomikou velice propojené. Obě země také podporují podnikatelské aktivity malých a středních podniků a mají různé iniciativy na podporu startupového prostředí,“ doplňuje Martin Partl, ředitel Odboru zahraničních aktivit v agentuře CzechInvest.

Hlavním cílem akce bylo propojit především malé a střední podniky z přeshraničních regionů, mezioborová výměna poznatků, navázání spolupráce a vytvoření nových obchodních příležitostí. Dne pro firmy se účastnilo přes 600 zástupců společností především z oborů strojírenství, měřící a regulační technika, automotive, IT a telekomunikace, finanční služby. Akce proběhla ve formátu přeshraniční podpory Evropského regionu Dunaj Vltava, jejím cílem je propojit bavorsko-českou kontaktní síť hospodářských komor k podpoře místní ekonomiky a transferu technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…