CzechPoint: Rekordní měsíc

09.05.2020 20:02

V dubnu bylo podáno 19.362 žádostí o zřízení datové schránky na kontaktních místech veřejné správy Czech POINT. Je to úžasné číslo. Celkem bylo od začátku roku podáno více než 46 tisíc žádostí, což pro srovnání představuje téměř 80% všech žádostí za celý rok 2019.

CzechPoint: Rekordní měsíc
Foto: Archiv
Popisek: Czechpoint

Motivem byl nouzový stav, kdy se ukázalo, že komunikace s úřady prostřednictvím datovky je nejenom pohodlná a bezpečná, ale i „zdraví bezpečná – bezkontaktní“.

Místo běhání po úřadech a vyřizování různých žádostí stačí zajít jednou na Czech POINT, nechat si zřídit datovou schránku a pak už komunikovat jenom on-line. Včetně využití služeb Portálu občana, jako například žádost o výpis z Rejstříku trestů nebo bodové hodnocení řidiče. Datovkou pomáháte nejenom sobě ale i úřadům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…