CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Imex America

27.11.2021 17:59 | Tisková zpráva

Letošní ročník veletrhu Imex America proběhl po roční pauze způsobené pandemií Covid-19 nově v listopadovém termínu na výstavišti Mandalay Bay v americkém Las Vegas. Na nejvýznamnějším veletrhu pro americkou oblast, zaměřeném na kongresovou a incentivní turistiku, nechyběla ani Česká republika.

CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Imex America
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Přestože bylo konání veletrhu spojeno s řadou obav, jeho výsledek předčil očekávání řady účastníků. Veletrhu se zúčastnilo téměř 3500 nákupčích, celkový počet vystavovatelů byl 8605 a počet sjednaných schůzek přesáhl 50 000. Nejsilnější zastoupení měli již tradičně nákupčí z USA (78%), následováni Latinskou Amerikou (9%) a Kanadou (4%). Veletrhu se zúčastnili jak zástupci agentur, tak reprezentanti korporací a mezinárodních asociací.

V expozici České republiky se kromě Czech Convention Bureau prezentovalo také 8 dalších vystavovatelů: Prague Convention Bureau, Kongresové centrum Praha, O2 Universum a nově otevřený hotel Stages, Středočeská centrála cestovního ruchu a zástupci z řad DMCs – Eastern Europe Tours, Senator, IMS Prague a Four Seasons Travel. Účast na veletrhu byla doplněna destinačními prezentacemi na stánku pro skupiny nákupčích z USA a Latinské Ameriky.

„Letošní realizace expozice na veletrhu Imex America byla poměrně obtížná z důvodu veškerých restrikcí stanovených veletržní správou i celkové mezinárodní situace. Velmi mě těší, že se podařilo zajistit účast českých společností na akci, a to v poměrně silném zastoupení. Letos poprvé se kromě Prahy prezentoval Středočeský kraj se svou širokou nabídkou incentivních aktivit, což bylo velice dobře kvitováno nákupčími. Vystavovatelé i my sami jsme získali několik přímých poptávek, nejčastěji na akce v roce 2023, na kterých je možné začít ihned pracovat. Mezi přítomnými byla patrná chuť opět cestovat, velmi je zaujaly také nové kongresové projekty, které v následujících letech v České republice vzniknou,“ shrnuje Tereza Matějková, vedoucí manažer Czech Convention Bureau.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…