CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Vakantiebeurs v Utrechtu

26.01.2017 9:49

Největší veletrh cestovního ruchu v Nizozemsku opět potvrdil fakt, že Holanďané mají Českou republiku v oblibě, opakovaně se sem vrací a přibývá také lidí, kteří si ji letos vybrali jako svoji prázdninovou destinaci vůbec poprvé. O českou veletržní expozici na Vakantiebeurs v Utrechtu byl velký zájem.

CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Vakantiebeurs v Utrechtu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Lednový veletrh Vakantiebeurs Utrecht tak letos úspěšně odstartoval veletržní sezónu 2017. Pod záštitou agentury CzechTourism se na stometrové oficiální expozici České republiky prezentovalo ve dnech 10. až 15. ledna celkem 10 spoluvystavovatelů – zástupců zejména regionů, měst, kempu, hotelového řetězce OREA HOTELS, České inspirace a ČSA. Jako doprovodný program na stánku mohli návštěvníci po celou dobu ochutnávat populární české pivo. V rámci oficiálního veletržního doprovodného programu v „Travel Movie Theatre“ byly návštěvníkům každodenně promítány propagační spoty České republiky s tématikou UNESCO a nový spot pro rok 2017 Baroko všemi smysly.

„Veletrhy jsou jedním z nejvýraznějších nástrojů, jak Českou republiku prezentovat,“ uvádí ředitelka agentury Monika Palatková a dodává: „V roce 2016 jsme se s oficiální expozicí zúčastnili 20 veletrhů a podařilo se nám oslovit rekordních 1 500 000 návštěvníků.“    

Do výstavních hal Jaarbeurs v Utrechtu zavítalo letos 108 000 návštěvníků, čímž veletrh potvrdil fakt, že stále patří k největším veletrhům cestovního ruchu v zemích Beneluxu. První den je určený výhradně pro odborníky v cestovním ruchu, další dny pro laickou veřejnost.

Mezi návštěvníky byli především zástupci generace 50+, která má nejvíce času na cestování a mnohdy na svých cestách zůstává i dva týdny. O víkendu pak přišly rodiny s dětmi. Stejně jako v minulých letech byl zájem především o aktivní dovolenou (cyklistika a pěší turistika), ale také o historické i technické památky, česká města i kulturu „Zájem o kulturu podpoří i fakt, že Česká republika letos od cestovatelského portálu Reisgraag získala ocenění jako nejlepší kulturní destinace 2017,“ uvedla Petra Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux.

Co se týče ubytování, zajímali se Nizozemci kromě pro ně typických kempů také o ubytování v rekreačních domech s kompletním zázemím. Zajímavý je také fakt, že mnozí již nejedou přímo z Holandska vlastním vozem, ale přiletí letadlem a auto si půjčí přímo v Čechách.

Z úst návštěvníků zaznělo nejednou i ocenění skutečnosti, že je ČR z jejich pohledu považována za bezpečnou destinaci. Tato skutečnost, zejména v poslední době, nabývá na stále větším významu.

Prezentace České republiky v Nizozemsku bude pokračovat na únorovém veletrhu Fiets en wandelbeurs, který je zaměřen právě na aktivní dovolenou, a to na pěší turistiku a cyklistiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…