CzechTourism: Česká republika v populární čínské talk show

31.10.2015 10:31

Čínská televizní stanice Hunan Satelite TV odvysílala díl populární talk show Day Day Up zaměřený na Českou republiku. Do pořadu pozvala agentura CzechTourism ve spolupráci s Generálním konzulátem v Šanghaji české osobnosti z oblasti modelingu, hudby i gastronomie.

CzechTourism: Česká republika v populární čínské talk show
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Jsem ráda, že se v Číně daří takto skvěle naši republiku propagovat. Pro čínské turisty je to další impuls k návštěvě České republiky,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Day Day Up je zábavný pořad zaměřený na mladé lidi, který každý týden sleduje až sto milionů diváků. "Je to pro nás obrovská příležitost jak přestavit čínskému publiku krásy České republiky v tom nejširším slova smyslu, a tak zvýšit povědomí o naší zemi a inspirovat čínské turisty, aby se k nám přijeli podívat," přibližuje populární show ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism v Šanghaji František Reismüller.

Natáčení proběhlo pouhé čtyři dny před vysíláním v Changsha, hlavním městě provincie Hunan. Zúčastnila se ho topmodelka a Miss World  Taťána Kuchařová se svým přítelem, zpěvákem a hudebním skladatelem Ondřejem Brzobohatým, zpěvačka Monika Bagárová nebo dlouhodobě v Číně žijící houslistka Zina Blahušová. Beata Rajská přivezla výběr ze svých modelů, které předvedly modelky Pavlína Němcová, Kateřina Sokolová a Aneta Šustková. Kuchař Marek Raditsch pak čínskému publiku představil českou gastronomii.

"Naposledy jsem reprezentovala Českou republiku v rámci EXPO v Šanghaji a jsem moc ráda, že jsem se sem při této příležitosti mohla do Číny opět podívat," řekla ke své účasti v pořadu Taťána Kuchařová.

"Myslím si, že to je skvělá příležitost představit Českou republiku v tom nejlepším světle mladým lidem, kteří rádi cestují. Mám velikou radost, že se Česká republika pro čínskou klientelu zcela jistě již brzy stane jednou ze tří nejoblíbenějších destinací na světě," dodala.

Natáčení v Changsha předcházela  již v květnu tohoto roku návštěva televizního štábu v České republice. Štáb u té příležitosti vyzpovídal na zámku v Lánech prezidenta Miloše Zemana či při projížďce veteránem firmy Škoda ministra Lubomíra Zaorálka. Filmovalo se také v Karlových Varech a sklárně Moser. Jeden z moderátorů pořadu - Ou Di - se v Praze dokonce oženil. 

„Pro čínského diváka bude lákadlem i rozhovor s fotbalistou Pavlem Nedvědem, v Číně bezkonkurenčně nejznámějším Čechem. Rozhovor se natáčel letos v září, kdy známý fotbalista navštívil Čínu jako doprovod prezidenta Zemana,“ dodává František Reismüller.

Generální konzul ČR v Šanghaji Richard Krpač  si je výsledkem celého projektu více než jistý: "Rád bych poděkoval všem, kteří nám pomohli se skvělou propagací České republiky v jedné z nejpopulárnějších čínských televizních show. Jsem si jist, že miliony Číňanů budou po zítřejším vysílání zvažovat nikoli, zda cestovat do České republiky, ale kdy. Český průmysl cestovního ruchu tak bude sklízet plody naší účasti v Day Day Up několik příštích let."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…