CzechTourism: Perly Vysočiny v hledáčku ruských cestovních kanceláří

03.11.2018 16:33

Zástupci šesti ruských regionálních cestovních kanceláří se během poznávací cesty seznámili s bohatou nabídkou turistických možností regionu Vysočina. Cestu uspořádalo zahraniční zastoupení CzechTourism Moskva ve spolupráci s ČSA a Vysočina Tourism.

CzechTourism: Perly Vysočiny v hledáčku ruských cestovních kanceláří
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Region Vysočina je v nabídce ruských cestovních kanceláří poněkud opomíjený, proto jsme se rozhodli splatit dluh, který k regionu máme, a spolu s Vysočina Tourism jsme připravili atraktivní poznávací cestu pro cestovní kanceláře z Kazaně, Rostova na Donu, Petrohradu a Moskvy. Cesta by měla pomoci nalákat do regionu ruské turisty,“ říká ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Moskvě Alena Kudílková.

V rámci cesty po Vysočině se účastníkům představily nejen známé státní zámky Jaroměřice nad Rokytnou, Náměšť nad Oslavou nebo Telč, ale také perla barokní architektury v podobě Zelené Hory ve Žďáru nad Sázavou a hrady Lipnice nad Sázavou a Roštejn. Snahou organizátorů pobytu bylo představit region jako destinaci bohatou na památky a ukázat těsné spojení místních obyvatel s krajem a pokračování v tradicích předků. V programu byla tak i návštěva Světlé nad Sázavou s místní sklárnou Caesar Crystal Bohemiae a několika citlivě restaurovaných zámečků, které novodobí majitelé přebudovali na zámecké hotely nabízející turistům nevšední zážitky. Nostalgii po starých časech okusili účastníci cesty na Chateau Hostačov a v zámečku Dukovany. Atmosféra 20. let minulého století na hosty dýchla v Letohrádku sv. Vojtěcha. Fakt, že kromě ducha umí Vysočina hýčkat i tělo, vyzkoušeli účastníci na závěr pobytu v Resortu Svatá Kateřina.

„Je pravda, že podle statistických údajů o návštěvnosti regionu se nám ruští cestovatelé zatím spíše vyhýbají. Je to veliká škoda, protože infrastruktura i úroveň služeb se v našem regionu za posledních několik let výrazně zlepšily a podnikatelé v cestovním ruchu připravili hostům atraktivní nabídku. V případě ruských turistů chceme upozornit zejména na možnosti zámeckého ubytování vhodného pro svatební turistiku, náročnější klienty pak na wellness pobyty v panenské přírodě Resortu Svatá Kateřina. Tento resort by mohl oslovit klienty z velkých městských aglomerací, kteří hledající klid a soukromí,“ vysvětluje Jana Caklová z Vysočina Tourism některé z důvodů, proč poznávací cestu pro zástupce ruských cestovních kanceláří připravili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…