K české kuchyni ale patří neodmyslitelně i lokální cukrářské výrobky, proto byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní tak mohou o certifikaci Czech Specials žádat i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků v tradiční či moderní formě a vysoké kvalitě.
„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
„Rozšíření certifikace je dalším krokem k podpoře gastro sektoru, který k turismu neodmyslitelně patří. Certifikace pomáhá v marketingových aktivitách a držitelé získávají cílenou mediální podporu zaměřenou na domácí i zahraniční turisty. Pro udělení certifikace je potřeba splnit všechna požadovaná kritéria, označení pak lze použít 3 roky,“ doplnil František Reismüller, ředitel odboru marketingu a zahraničních zastoupení.
Administrační poplatek za udělení certifikátu činí 750 Kč bez DPH. Více informací najdete ZDE.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva