CzechTourism: Společné aktivity zemí V4 v Rusku v roce 2021

05.11.2021 12:47 | Tisková zpráva

V rámci jednotné turistické propagace zemí Visegrádské čtyřky pod hlavičkou Discover Central Europe zorganizoval CzechTourism v letošním roce roadshow V4 na Urale, společný stánek V4 na mezinárodním turistickém veletrhu „Expotravel 2021“ v Jekatěrinburgu a také zajistil propagaci regionu střední Evropy v Moskvě.

CzechTourism: Společné aktivity zemí V4 v Rusku v roce 2021
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

Ve dnech 1.-2. října 2021 se v Jekatěrinburgu pod záštitou vlády Sverdlovské oblasti konal Mezinárodní turistický veletrh „Expotravel 2021“. Partnerskou zemí tohoto veletrhu byly tentokrát, trochu netradičně, hned 4 země - země V4. Společný stánek zemí V4 byl největší z celého veletrhu a měl 50 m2. Organizátorem za V4 byl CzechTourism. Na stánku V4 byli přítomni také pracovníci generálního konzulátu České republiky a Maďarska v Jekatěrinburgu.

Oproti loňskému ročníku se nyní projevila celosvětově lepší situace s Covid-19, která dovolila větší účast zahraničních hostů. Veletrhu se zúčastnilo přes 50 vystavovatelů ze 14-ti regionů Ruské federace a také ze zahraničí. Kromě ČR, Polska, Slovenska a Maďarska, byly zastoupeny následující země: Itálie, Bulharsko, Kypr, Turecko a Ázerbájdžán. Na stánku V4 byli přítomni zástupci jedné firmy z každé země. Za ČR Falkensteiner Hotel Mariánské Lázně, za Maďarsko Ensana Spa Hotels, za Slovensko Matrioška Travel a za Polsko Intour Polska. Za 2 dny veletrh navštívilo přes 12 000 zástupců turistických agentur, profesionálů z oblasti cestovního ruchu, novinářů a individuálních návštěvníků. 2. a 3. října pak organizátoři připravili pro zahraniční hosty site inspection po zajímavých místech Sverdlovské oblasti – Nevyansk, Nižnij Tagil, hranice Evropa-Asie, Ganina Jama a další místa spojená s carskou rodinou v Jekatěrinburgu.  

V průběhu veletrhu proběhla řada jednání s partnery z celé uralské oblasti s hlavním tématem spojeným se současnou situací, dotazy na plánované otevření hranic, možnosti leteckého spojení, zdravotní a hygienickou situaci, podmínky testů a karantény, připravenost hotelů a lázní na znovu přijímání zahraničních hostů. Zájem veřejnosti směřoval hlavně na lázeňské pobyty a rodinnou dovolenou. První den veletrhu vystoupili v prezentačním bloku všichni účastníci ze stánku V4, národní turistické kanceláře i firmy. Všichni kvitovali možnost sejít se na jednom místě a diskutovat mezi sebou řadu otázek souvisejících s turismem. Největší zájem byl pochopitelně o zástupce z Maďarska, protože Maďarsko jako jediná země z V4 začala vydávat v Rusku turistická víza a má přímé letecké spojení Jekatěrinburg-Budapešť. 

O den dříve byla organizována roadshow V4 do Čeljabinsku, rovněž za účasti zástupců generálních konzulátů. V Čeljabinsku všichni účastníci vystoupili v prezentačním bloku, po kterém následoval workshop. Účast ze strany čeljabinských subjektů cestovního ruchu a médií byla vysoká - přišlo celkem 61 osob. Na závěr akce bylo občerstvení a volná diskuse účastníků.       

„Takový formát, kdy 4 země společně byly hlavním partnerem veletrhu, byl úplně nový a velmi se mi líbil, protože sousední země Centrální Evropy mohly představit, jak to, co je spojuje, tak zároveň svoje specifika v oblasti turistiky. Pro návštěvníky určitě přínosné“, konstatoval Michael Malcev, prezident Uralské asociace turismu.
         
Během celého měsíce září probíhala propagace regionu také v Moskvě, a to formou promítání 2 společných V4 videí (1 destinační a 1 zaměřené na lázeňství) ve vlacích společnosti Aeroexpress. Jedná se o vlakové linky, které spojují 3 moskevská letiště Domodědovo, Šeremetěvo a Vnukovo s centrem města. Tyto spoje nevyužívají pouze turisté při cestách na/z letišť, ale také obyvatelé moskevského předměstí pro své cesty do centra Moskvy za prací. Celkový zásah tak činil 1,5 milionu cestujících.

Dále byly na říjen a listopad 2021 plánovány 2 roadshow: Moskva-Petrohrad a Gruzie-Ázerbájdžán, jejichž organizátorem je slovenská centrála cestovního ruchu Slovakia Travel. Z důvodu zhoršující se situace ohledně covid pandemie však byly tyto roadshow bohužel odloženy na rok 2022.

V roce 2022 je předběžně plánováno zopakovat spolupráci s Aeroexpress, tentokrát ve formě umístění obrandovaných fotografií zemí V4. Pokud to situace umožní, rádi bychom pro velký úspěch zopakovali také roadshow Čeljabinsk+Jekatěrinburg a další roadshow - pod taktovkou Slovakia Travel.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo dopravy vybírá koncesionáře pro dostavbu D35 metodou PPP

11:27 Ministerstvo dopravy vybírá koncesionáře pro dostavbu D35 metodou PPP

Ministerstvo dopravy rozbíhá práci na výběru koncesionáře pro dostavbu vybraných úseků dálnice D35 m…