CzechTourism: Ukrajinská státní televize objevovala Plzeňský kraj

07.07.2018 13:41

Televizní štáb ukrajinské státní televize zavítal na Plzeňsko, aby divákům svého ranního pořadu „Dobro ranku, Kraino!“ přiblížil turistické atraktivity kraje.

CzechTourism: Ukrajinská státní televize objevovala Plzeňský kraj
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

V řadě deseti minireportáží se region představí nejen jako kolébka českého piva, ale také jako kraj bohatý na kulturní a církevní památky. Pořad připomíná i více než stopadesátiletou tradici zdejších světově známých průmyslových podniků. Program natáčení v Plzeňském kraji byl připraven ve spolupráci s agenturami PilsenJoy a PilsenTourism.

„Ukrajinskou státní televizi jsem k natáčení neoslovila náhodou,“ říká Alena Kudílková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Moskvě, a dodává: „Od zrušení vízové povinnosti v loňském roce se Česká republika stala pro ukrajinské turisty vyhledávanou destinací, což dokládají i statistické výsledky. V loňském roce nás navštívilo přes 148 tisíc turistů z Ukrajiny, což představuje nárůst o více než 23 %, za první čtvrtletí letošního roku je to již více než 39 tisíc turistů a návštěvnost vzrostla o 37 %. Podobný zájem o Českou republiku hlásí i české cestovní kanceláře, které pobyty u nás na ukrajinském trhu nabízejí. I z těchto důvodů vidím v této destinaci do budoucna velký potenciál a považuji za klíčové, abychom se ukrajinským klientům systematicky připomínali atraktivní nabídkou dovolené v Česku.“

„Ranní vysílání je jedním z nejsledovanějších pořadů naší televize, každý den k obrazovkám přiláká víc než dva miliony diváků. Týden natáčení v atraktivním regionu Plzeňska jsme beze zbytku využili. Mohli jsme představit velké množství památek, seznámit diváky s tradicí vaření piva a místní gastronomií a také natočit praktické rady a tipy na cestu do Česka,“ říká vedoucí projektu paní Nadiya Baziv a dodává: „Nasazení minisérie je naplánováno na říjen tohoto roku tak, abychom využili i výročí českého státu a seznámili diváky s množstvím kulturních akcí, které se zde připravují.“

Filmaři zahájili svoje putování v multikulturním objektu DEPO2015, kde se na výstavě 100PY obeznámili prostřednictvím rodiny Němcovy se stoletou historií Plzně a celého Česka. Poté pokračovali návštěvou synagogy, ateliérů Adolfa Loose a v Muzeu loutek navštívili i Spejbla s Hurvínkem.

Ve městě právě probíhaly vyhlášené farmářské trhy, na kterých nechyběly speciality od místních farmářů. Členové štábu si nakoupili suroviny na pravou českou svíčkovou, kterou si pak pod vedením šéfkuchaře sami připravili k večeři.

Z plzeňské kostelní věže se filmařům otevřel pohled na město s rozsáhlými areály Plzeňského pivovaru a Škodových závodů. Návštěva je přesvědčila, že region má skutečně bohatou průmyslovou tradici a nabízí návštěvníkům množství technických atraktivit, jako např. Techmánii nebo Centrum stavitelství v Plasech, které kromě unikátního areálu barokního kláštera nabízí i jedinečnou expozici o vývoji stavitelství.

Doslova na každém kroku provázela natáčení mistrovská architektura Jana Blažeje Santiniho, ať se jednalo o zdařile zrekonstruovaný objekt Jízdárny ve Světcích nebo zámeček v Mariánské Týnici.

Natáčení v Plzeňském kraji se nemohlo obejít bez piva. V rozsáhlém areálu Plzeňského pivovaru se filmaři seznámili s moderní technologií výroby českého tekutého zlata, v rodinném minipivovaru Chodovar poznali tradiční výrobu a pod pokličku vaření piva nakoukli s mistrem sládkem i v Knížecím minipivovaru v Plasech. Putování za pivem vyvrcholilo návštěvou pivních lázní v pivovaru Purkmistr. „Jsem moc ráda, že si ukrajinská televize vybrala náš region a my jsme mohli během natáčení představit i církevní a kulturní skvosty, připomenout možnosti aktivní rodinné dovolené a pochlubit se širokou nabídkou aktivit pro návštěvníky,“ shrnuje pobyt filmařů Martina Chomátová z agentury Visit Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…