CzechTourism chce pražské turisty inspirovat k výletům mimo metropoli

05.08.2020 19:38

Agentura CzechTourism vypisuje koncesní řízení na provozovatele svého turistického informačního centra, které stojí v srdci turistického ruchu na pražském na Staroměstském náměstí. Nový provozovatel by kromě zajištění klasické funkce informačního centra měl nabízet prodej výletů a zájezdů v rámci všech krajů České republiky.

CzechTourism chce pražské turisty inspirovat k výletům mimo metropoli
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Regionální rozptyl turistů mimo vytížená centra měst je pro agenturu jedním z klíčových dlouhodobých cílů, bez ohledu na současnou coronavirovou krizi. Provozování turistických informačních center není ústřední činností CzechTourism. Proto jsme se rozhodli informační centrum na Staroměstském náměstí, nabídnout k provozování třetím subjektům. A to s podmínkou, že na daném exponovaném místě budou moci turisté přímo zakoupit a využít cestovní služby - ať už předpřipravené zájezdy nebo přímo na míru ušité danému zákazníkovi v daným den,“ dodává k záměru ředitel B2B spolupráce agentury CzechTourism František Reismüller.

Prostor počítá i s prodejem lokálních regionálních produktů ze všech krajů České republiky, které budou odkazovat na české, moravské a slezské tradice. „Zahraniční turisté hledají v České republice autenticitu a její skutečně místní produkty – sklo ze severu Čech, krajky, farmářské sýry či marmelády, speciality z krajů, ne Matrjošky, pashminy nebo trička s nápisem I love Prague. Kromě výletů chceme nabídnout i to, co je pro kraj či lokalitu skutečně typické,“ doplňuje Reismüller.

Vyhlášené koncesní řízení nahrazuje původní veřejnou výzvu, je zveřejněno v systému veřejných zadavatelů ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…