CzechTourism chce pražské turisty inspirovat k výletům mimo metropoli

05.08.2020 19:38

Agentura CzechTourism vypisuje koncesní řízení na provozovatele svého turistického informačního centra, které stojí v srdci turistického ruchu na pražském na Staroměstském náměstí. Nový provozovatel by kromě zajištění klasické funkce informačního centra měl nabízet prodej výletů a zájezdů v rámci všech krajů České republiky.

CzechTourism chce pražské turisty inspirovat k výletům mimo metropoli
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Regionální rozptyl turistů mimo vytížená centra měst je pro agenturu jedním z klíčových dlouhodobých cílů, bez ohledu na současnou coronavirovou krizi. Provozování turistických informačních center není ústřední činností CzechTourism. Proto jsme se rozhodli informační centrum na Staroměstském náměstí, nabídnout k provozování třetím subjektům. A to s podmínkou, že na daném exponovaném místě budou moci turisté přímo zakoupit a využít cestovní služby - ať už předpřipravené zájezdy nebo přímo na míru ušité danému zákazníkovi v daným den,“ dodává k záměru ředitel B2B spolupráce agentury CzechTourism František Reismüller.

Prostor počítá i s prodejem lokálních regionálních produktů ze všech krajů České republiky, které budou odkazovat na české, moravské a slezské tradice. „Zahraniční turisté hledají v České republice autenticitu a její skutečně místní produkty – sklo ze severu Čech, krajky, farmářské sýry či marmelády, speciality z krajů, ne Matrjošky, pashminy nebo trička s nápisem I love Prague. Kromě výletů chceme nabídnout i to, co je pro kraj či lokalitu skutečně typické,“ doplňuje Reismüller.

Vyhlášené koncesní řízení nahrazuje původní veřejnou výzvu, je zveřejněno v systému veřejných zadavatelů ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…