CzechTrade: Rusko zavádí trestní postih za porušení režimu sankcí

20.05.2018 10:39

Ruský parlament projednal novelu zákona, podle které těm, kdo poruší zákon, může být uložena pokuta až do výše půl milionu rublů, trest odnětí svobody do tří let, nebo trest odnětí svobody do tří let s pokutou 200 tisíc rublů.

CzechTrade: Rusko zavádí trestní postih za porušení režimu sankcí
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Ruský parlament projednal v prvním čtení návrh zákona, který bude postihovat fyzické osoby a právní subjekty za porušení režimu sankcí, resp. realizaci antiruských sankcí. Do Trestního zákoníku bude doplněn článek „Omezení nebo odmítnutí provádění obyčejných hospodářských operací nebo nabídek s cílem podpory provedení opatření omezujícího charakteru, zavedených jiným státem, unií zahraničních států nebo mezinárodní organizací“.

Trestní postih hrozí za spáchání činu, případně nečinnosti, s cílem vyplnění rozhodnutí jiného státu, jestliže tento úkon způsobil občanům Ruska omezení nebo odmítnutí provedení obyčejných hospodářských operací nebo nabídek.

Kdo poruší tento článek zákona, může mu být uložena pokuta do 500 tisíc rublů, trest odnětí svobody do tří let, nebo trest odnětí svobody do tří let s pokutou 200 tisíc rublů. Kromě toho, lze také uložit trest do výše čtyř let odnětí svobody v případě, že někdo odmítne hospodářskou operaci na území Ruské federace s ruským občanem v rámci plnění antiruských sankcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…