CzechTrade prodlužuje služby zdarma

21.10.2020 18:47

Česká agentura na podporu obchodu (CzechTrade) prodlužuje poskytování služeb zdarma. „Reagujeme na druhou vlnu koronaviru a poskytujeme exportérům služby zdarma až do 31. března 2021.

CzechTrade prodlužuje služby zdarma
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Chceme přilákat pozornost malých a středních firem, vzbudit v nich zájem o exportování produktů nebo služeb a vyrovnat se tak s poklesem domácí poptávky,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade.

Struktura světové ekonomiky a obchodní vztahy se letos zásadně změnily. „Rádi bychom v českých firmách vzbudili tzv. globální byznysový náhled. Pro firmy je důležité diverzifikovat skladbu svých odběratelů, přemýšlet o obsluhování většího trhu, než je pouze ten domácí. Naši exportní konzultanti dokáží zprostředkovat informace z konkrétních trhů a zároveň poradit, jak na ně vstoupit,“ vysvětluje Doležal a dodává: „Každá krize je i příležitost. Zpřetrhání dosavadních obchodních vazeb vytváří nové příležitosti pro tuzemské exportéry.

Proexportní agentura CzechTrade začala poskytovat bezplatně své služby od pátku 20. března 2020. Firmy tak mohou využít individuální exportní poradenství v 58 zemích světa,
a to jak prostřednictvím pracovníků pražské centrály, tak i zahraničních kanceláří. „Všichni naši zahraniční kolegové jsou připraveni konzultovat konkrétní možnosti vývozu,“ popisuje současnou situaci Radomil Doležal. 

V reakci na poptávku exportérů agentura CzechTrade na listopad přichystala druhé kolo E-MEET EXPORT 2020, kdy v průběhu jednoho týdne proběhnou virtuální konzultace. Zájemci budou mít možnost s řediteli všech zahraničních kanceláří řešit např. to, jak najít v zahraniční vhodného partnera, jakou zvolit formu vstupu na zahraniční trh nebo jaké jsou konkrétní příležitosti ve zvoleném oboru podnikání. Konzultovat bude možné i s odborníky z České exportní banky, Exportní garanční a pojišťovací společnosti a Klientského centra pro export. Akce se bude konat pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory ČR a proběhne ve dnech 9. - 13. listopadu. Více informací na www.czechtrade.cz.

Zahraniční kanceláře CzechTrade připravují a aktualizují informace o zahraničním obchodu v souvislosti s pandemií koronaviru na internetových stránkách CzechTrade i na portálu pro podnikání a export BusinessInfo.cz/koronavirus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…