D.I.C.: Století růstu. Diamant je jistotou pro trpělivé

15.06.2013 14:44

Diamonds International Corporation, jednička v regionu střední Evropy v prodeji investičních diamantů, upozorňuje na dlouhodobou stabilitu diamantových investic.

D.I.C.: Století růstu. Diamant je jistotou pro trpělivé
Foto: D.I.C.
Popisek: Diamonds International Corporation

Mezinárodní měnový fond opakovaně upravuje své příliš optimistické prognózy vývoje ekonomiky. Zhoršený vývoj hospodářství hlásí ve většině hlavních světových zemí, kromě Japonska a Velké Británie. Eurozóna se letos z recese nezotaví, čeká jí pokles ekonomiky, který je stejně rychlý jako loni, tj. o 0,6 procenta HDP. Lépe na tom nejsou ani země jako Německo, Itálie nebo Francie.

Současný vývoj na české politické scéně ekonomice nepomůže. Politická situace zbrzdí kroky, které vláda připravovala na podporu ekonomiky. Mnoho lidí již utratilo své dosavadní úspory a začíná intenzivně šetřit. Ti, kteří ještě nějaké úspory mají, přemýšlí, jak je investovat, aby nedošlo k jejich znehodnocení.

Kde hledat jistotu v nejisté době? O slovo se hlásí diamanty, které zaznamenávají kontinuální meziroční nárůst ceny. Jediné dva výkyvy za poslední století byly v období let 1978 – 1981 a na přelomu roku 2008/2009, kdy došlo k razantnímu posílení amerického dolaru.  Cena diamantu si drží reálnou hodnotu i v dobách, kdy dochází k značnému posílení či oslabení USD.

Diamanty jsou především dlouhodobou investicí. Po loňské stagnaci se ve 2. polovině 2013 čeká opět růst začínající na minimálně 5 %. Předzvěstí vývoje jsou ceny malých šperkařských diamantů, především 0,3ct, které aktuálně rapidně narůstají a jsou celosvětově hromadně poptávané. Např. cena 0,3ct/G/VS1 od 1. 1. 2013 narostla již o 9 %, u horších barev 0,3ct/M/VS1 došlo k nárůstu ceny o 8 %.

„Chodí k nám zákazníci, kteří disponují finanční úsporou v řádech několika milionů korun, kterou chtějí výhodně investovat. Důležitá je pro ně jistota investic. Neočekávají okamžitý výnos, ale chtějí se pojistit na stáří. Ukládají dnes své úspory stranou, aby je mohli za 10, 20 nebo 30 let využít. Právě pro tyto zájemce je diamant optimální volbou. Drží si svou hodnotu v čase a na rozdíl od zlata nebo jiných cenných kovů obstál již v několika hospodářských krizích,“ upřesňuje MUDr. Luboš Říha, president holdingu D. I. C.

Diamant je mezi mnoha investičními komoditami tou nejbezpečnější, přináší stabilní výnos a v čase bude jeho hodnota s ohledem na omezená naleziště dále narůstat. Na rozdíl od jiných alternativních investic, není hlubokých znalostí problematiky. Vše podstatné obstará certifikát, jejž vystavuje světově uznávaná gemologická laboratoř. Na certifikátu musí být uvedeny údaje o 4C - barva, hmotnost, čistota, typ a kvalita brusu. Doporučená částka pro nákup začíná na hranici 250 tisíc korun, drobní investoři poptávají i kameny o polovinu levnější, tedy kolem 100 tisíc. Je to dáno především schopností diamantů držet hodnotu a být pojistkou pro budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …