DIAMO: Den otevřených dveří na lagunách

14.02.2018 15:50

Ve čtvrtek 8. února odpoledne mohli obyvatelé Ostravy navštívit areál lagun po chemičce OSTRAMO, kde probíhá sanace jedné z největších ekologických zátěží v ČR.

DIAMO: Den otevřených dveří na lagunách
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Příležitost využilo 60 lidí, z čehož bylo zřejmé, že dorazili ti, které problematika zajímá. Společnost AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o., která den otevřených dveří uspořádala, hodnotí akci pozitivně. „Nezaznamenali jsme žádnou kritiku a všichni vypadali spokojeně,“ uvedla mluvčí AVE CZ Pavla Ivácková.

Návštěvníkům se věnovali pracovníci firmy AVE CZ i odštěpného závodu ODRA státního podniku DIAMO. Zájemce provedli areálem a podali odborný výklad. Zaměřili se na popis probíhajících činností při zpracování a odtěžování ropných kalů. Zároveň se mohli účastníci seznámit s monitorovacím systémem kvality ovzduší, který má v kombinaci s dalšími opatřeními zabezpečit minimalizaci vlivu na okolí, zejména na obyvatele nedalekého sídliště Fifejdy. Na laguny dorazila také náměstkyně primátora Kateřina Šebestová. Do připravené „Knihy přání a stížností“ zapsali své názory 3 lidé.

Firma AVE CZ má v plánu uspořádat další den otevřených dveří zřejmě ještě v únoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…