DPP: Členem představenstva a personálním ředitelem byl opět zvolen Jiří Špička

19.05.2022 8:24 | Tisková zpráva

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém posledním zasedání ve středu 18. května 2022 potvrdila Jiřího Špičku ve funkci člena představenstva. Nadále bude vykonávat pozici personálního ředitele DPP.

DPP: Členem představenstva a personálním ředitelem byl opět zvolen Jiří Špička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Pro Jiřího Špičku to bude třetí funkční období v představenstvu DPP. Stávající čtyřleté období členství v představenstvu DPP mu tak uplyne v roce 2026. Od roku 2000 do roku 2005 byl zaměstnán u Českých drah – Datové a informační služby a Ústav podnikového vzdělávání.

Od roku 2005 pracoval v dceřiné společnosti Českých drah v Dopravním vzdělávacím institutu, a. s., jako náměstek. V letech 2010 – 2012 působil v ČD CARGO, a. s., jako provozní ředitel a člen představenstva a od září 2012 na SŽDC, s. o., kde vykonával funkci náměstka generálního ředitele pro řízení provozu.

Jiří Špička vystudoval SPŠŽ (obor doprava a přeprava), v letech 2003 – 2008 studoval na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde získal titul PhDr. v oboru psychologie (rigorózní práce na téma: Motivace zaměstnanců a jejich pracovní výkonnost).

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 143 autobusových linek, 1 trolejbusovou linku, dále 26 denních, 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2022 DPP vlastnil 1 203 autobusů,1 trolejbus, 802 tramvajových vozů a 146 vlakových souprav metra. Podnik měl k 1. 1. 2022 celkem 10 965 zaměstnanců v evidenčním stavu, z toho 4 282 řidičů MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…