DPP: Infocentrum na Hlavním nádraží od května prodlouží provozní dobu, změny čekají i letiště

27.04.2016 14:40

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) rozšiřuje od začátku května provozní dobu nejnavštěvovanějšího Infocentra na Hlavním nádraží v pracovní dny o dvě hodiny. Změny se dotknou také Infocentra na pražském letišti, kde dojde k přesunu Infocentra do nových prostor.

DPP: Infocentrum na Hlavním nádraží od května prodlouží provozní dobu, změny čekají i letiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Infocentrum na Hlavním nádraží bude s platností od pondělí 2. května 2016 otevřeno od pondělí do pátku v čase od 6.00 do 22.00 hodin, namísto dosud platné provozní doby 7.00 až 21.00 hodin. Ve víkendové dny zůstane provoz nezměněn, tedy od 7.00 do 21.00 hodin.

„Jsme potěšeni, že můžeme postupně zvyšovat flexibilitu svých služeb a vycházet tak vstříc cestujícím, jejichž každodenní rytmus podléhá různým pracovním dobám a povinnostem,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

K další změně dojde ke stejnému datu v Infocentru Letiště Václava Havla Terminál 1, které bude přesunuto do spojovací haly Terminálu 1 (viz plánek níže). Se stěhováním provozovny Infocentra Terminál 1 na letišti souvisí dočasné omezení provozu. Stávající Infocentrum bylo uzavřeno dne 27. dubna v 13.00 hodin a zprovozněno bude v novém místě 2. května v 7.00 hodin. V uvedený časový úsek proto cestující nebudou mít možnost v lokalitě letiště zakoupit elektronické kupóny ani přerušit platnost ročního kupónu. V době od 29. dubna 7.00 hodin do 2. května 7.00 hodin pak nebude v lokalitě pražského letiště možné zakoupit papírové kupóny ani průkazky z Jízdenkového programu.

Provozní doba pak bude nově stanovena na 7.00 až 21.00 hodin v pracovní dny (s přestávkami 11.00 – 11.45 a 17.00 – 17.45) a na 8.00 až 19.00 hodin o sobotách a nedělích (s přestávkami 13.00 až 13.45). V nabídce přesunutého Infocentra přibydou papírové kupóny (navíc ke stávajícímu elektronickému jízdnému). Jejich prodej se naopak od 29. dubna ruší v Infocentru Letiště Václava Havla Terminál 2.

Přehled všech Infocenter DPP je k náhledu zde.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 139 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2016 bylo ve vlastnictví společnosti 1 175 autobusů, 921 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 167,5 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2016 celkem 10 881 zaměstnanců, z toho 4 194 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…