DPP: Informace o změnách v MHD

10.09.2018 16:42

Výluka tramvají v úseku Lazarská – Národní třída – Újezd (obnovení provozu v úterý 11. 9. 2018 v 00:30)

DPP: Informace o změnách v MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Po mimořádné opravě tramvajové trati od pátku 7. 9. 2018 (cca 20:00 hod.) bude v úterý 11. 9. 2018 v 00:30 obnoven provoz tramvají v úseku Lazarská – Národní třída – Národní divadlo – Újezd. Příčinou havárie bylo závažné poškození kolejnic, vylučující další provoz.

Závada spočívala v nevratném poškození kolejnic v oblouku na křižovatce Národní x Spálená v podobě vícečetných počínajících lomů kolejnic, které již neumožňovaly jiný opravný zásah, než okamžitou výměnu. „K poškození kolejnic došlo provozem, který je na místě vysoký nejen v českém, ale i v evropském měřítku,“ uvedl Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje.

„Díky mimořádnému pracovnímu nasazení dělníků a velikému pochopení dotčených orgánů MHMP, Prahy 1 a v neposlední řadě IZS proběhly nezbytné práce rychle a efektivně. Proti předpokládanému harmonogramu budou práce ukončeny výrazně dříve. Provoz tramvají bude obnoven již krátce po půlnoci z pondělí na úterý,“ dodal Penc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…