DPP: Krátkodobé výluky v provozu tramvají v září 2018

19.09.2018 18:40

Informace o krátkodobých změnách v pražské MHD

DPP: Krátkodobé výluky v provozu tramvají v září 2018
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

1. V noci ze čtvrtka 20. 9. (22:00 hod.) na pátek 21. 9. 2018 (4:00 hod.) bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Kobylisy – Sídliště Ďáblice.

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 10 a 93 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). V trase Kobylisy – Sídliště Ďáblice bude zavedena náhradní autobusová doprava X93.

2. Od soboty 22. 9. (5:10 hod.) do pondělí 24. 9. 2018 (cca 0:30 hod.) bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Palmovka – Balabenka.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 6 bude ve směru od Kubánského náměstí prodloužena z Palmovky přes zastávky Krejcárek a Ohrada do zastávky Vozovna Žižkov, kde bude ukončena.
Linka č. 8 bude ve směru od Nádraží Podbaba ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 14 směr Spořilov.
Linka č. 14 bude ve směru ze Spořilova ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 8 směr Nádraží Podbaba.
Linka č. 16 bude ve směru od Kotlářky ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 25 směr Bílá Hora.
Linka č. 25 bude ve směru od Bílé Hory ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 16 směr Kotlářka.
Linka č. 92 bude ve směru od Levského ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 94 směr Sídliště Barrandov.
Linka č. 94 bude ve směru od Sídliště Barrandov ukončena na Palmovce, odkud dále pokračuje jako linka č. 92 směr Sídliště Modřany.

Zavedené tramvajové linky
V denním provozu budou zavedeny tramvajové linky č. 35 a 36.
Linka č. 35 v trase Vysočanská – Divadlo Gong – Balabenka – Nádraží Libeň – Hloubětín – Lehovec.
Linka č. 36 v trase Lehovec – Hloubětín – Nádraží Vysočany – Divadlo Gong – Balabenka – Nádraží Libeň – Starý Hloubětín.

V denním provozu se zřizuje náhradní autobusová doprava X8 v trase Palmovka – Balabenka.
V nočním provozu se zřizují linky náhradní autobusové dopravy X92 v trase Palmovka –Balabenka – Nádraží Libeň – Starý Hloubětín – Hloubětín – Lehovec a X94 v trase Palmovka – Balabenka – Divadlo Gong – Nádraží Vysočany – Hloubětín – Lehovec.

3. V noci ze středy 26. 9. (22:10 hod.) na čtvrtek 27. 9. 2018 (5:10 hod.) bude přerušen provoz tramvají v úseku Těšnov – Vltavská, v uvedeném směru.

Změny tras tramvajových linek
(v uvedeném směru)
Linka č. 14 bude v úseku Masarykovo nádraží – Vltavská odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Dlouhá třída a Strossmayerovo náměstí.

Náhradní doprava není zavedena.

4. a) V pátek 28. 9. 2018 od 7:30 hod. do 15:00 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Anděl – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 9 bude ve směru od Spojovací ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní) a Na Knížecí do zastávky Smíchovské nádraží, kde bude ukončena.
Linka č. 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde bude ukončena.
Linka č. 15 bude ve směru od Olšanských hřbitovů ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní) a Na Knížecí do zastávky Plzeňka, kde bude ukončena.
Linka č. 16 bude ve směru od Lehovce ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí a Smíchovské nádraží do zastávky Hlubočepy, kde bude ukončena (nástupní zastávka Zlíchov).

V trase Na Knížecí – Anděl – Vozovna Motol – Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

b) V pátek 28. 9. 2018 od 15:00 hod. do 20:00 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají již jen v úseku Kotlářka – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 9 bude ve směru od Anděla ukončena v obratišti Kotlářka.
Linka č. 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde bude ukončena.

V trase Kavalírka – Kotlářka – Vozovna Motol – Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne