DPP: Muzejní noc s bezplatnými autobusy a delším provozem metra

06.06.2012 13:29

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako partner a oficiální dopravce Pražské muzejní noci ze soboty 9. na neděli 10. června 2012 posílí provoz povrchové dopravy i metra, které bude jezdit do jedné hodiny po půlnoci.

DPP: Muzejní noc s bezplatnými autobusy a delším provozem metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Pro účely této akce připravil DPP deset speciálních autobusových linek, které v čase od 18.30 do 01.15 odvezou návštěvníky z náměstí Jana Palacha k vybraným kulturním objektům. Přeprava speciálními autobusovými linkami je pro návštěvníky Pražské muzejní noci zcela zdarma. Do projektu Muzejní noci se opět zapojí i Muzeum MHD.

Letošní v pořadí již devátý ročník Muzejní noci bude zahájen v sobotu 9. června 2011 v 19 hodin. Do akce se letos zapojí rekordní počet 39 institucí, které v 65 objektech zpřístupní návštěvníkům své expozice a výstavy. Prostory muzeí a galerií utichnou v neděli 10. června hodinu po půlnoci, kdy se brány kulturních stánků uzavřou a opustí je poslední kulturní nadšenci.

DPP jako oficiální dopravce Muzejní noci posílí v sobotu 9. června provoz povrchové dopravy i metra. DPP návštěvníkům zajistí dopravu k 65 kulturním objektům a památkám pomocí deseti účelových autobusových linek, které budou v provozu od 18.30 do 01.15. Autobusové linky budou všechny bezbariérové. Přeprava speciálními autobusovými linkami je pro návštěvníky Pražské muzejní noci zcela zdarma.

„Speciální autobusové linky pojedou i do okrajových částí Prahy, a umožní tak návštěvníkům snazší přepravu po všech kulturních objektech. Centrální přestupní bod bude opět, jako v loňském roce, umístěn na náměstí Jana Palacha u stanice metra Staroměstská, na kterém bude ukončeno 9 z 10 linek,“ uvedl Miloš Trnka, z odboru Řízení a kontrola provozu.

Ze soboty na neděli bude také výjimečně prodloužen provoz metra. Cestující se posledním metrem svezou v 01.00. Cestování metrem bude během Muzejní noci zpoplatněno běžným způsobem. Všechny noční tramvajové linky budou jezdit dle platných jízdních řádů, budou však kapacitně posíleny. Pro parkování mimopražských návštěvníků budou záchytná parkoviště P+R u stanic metra v provozu až do 2.00 hodin ráno. Do 01.00 hodiny bude k dispozici infolinka Dopravního podniku na telefonním čísle 296 19 18 17.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …