DPP: Novým předsedou dozorčí rady se stal dopravní expert Vojtěch Kocourek

26.09.2018 17:11

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém dnešním jednání zvolila nového předsedu. V čele kontrolního orgánu společnosti je od dnešního dne dopravní odborník Vojtěch Kocourek.

DPP: Novým předsedou dozorčí rady se stal dopravní expert Vojtěch Kocourek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„S oblastí dopravy mám dlouholeté zkušenosti, především v sekci kolejových vozidel. Rád bych v nové pozici využil svůj odborný potenciál a pomohl tak Dopravnímu podniku v udržení kontinuity, a to zejména při výstavbě trasy metra I.D,“ řekl Vojtěch Kocourek, nový předseda dozorčí rady DPP.

„Jsem rád, že Dopravní podnik je stabilizovaný a v dobré kondici. Nový předseda tak nebude muset řešit žádné krizové záležitosti, ale bude se moci soustředit na kontrolu správného rozvoje společnosti, výstavbu trasy metra I.D, tramvajových tratí, či pokračující obnovu vozového parku,“ uvedl ke zvolení Vojtěcha Kocourka Petr Dolínek, náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

Ing. Vojtěch Kocourek Ph.D. vystudoval Vysoké učení technické v Brně a doktorandské studium na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice, je  též autorizovaným inženýrem v oboru dopravních staveb. Mimo jiné řadu let působí v dozorčí radě Českých drah.

Kocourek je členem dozorčí rady DPP již od roku 2013. V jejím čele nahradí do doby výměny politické reprezentace HMP Lukáše Kauckého, který nyní působí jako náměstek na ministerstvu zahraničních věcí.

Členové dozorčí rady DPP jsou podle platných stanov voleni výhradně valnou hromadou, tedy Radou hl. m. Prahy. Dozorčí rada DPP má podle stanov společnosti 15 členů volených na čtyřleté období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …