DPP: Personální změny v dozorčí radě - Petr Dolínek končí na postu předsedy, novým členem se stává Lukáš Kaucký

10.01.2018 18:39

Rada hl. m. Prahy v působnosti valné hromady DPP včera projednala ukončení činnosti předsedy dozorčí rady Petra Dolínka ke dni 9. 1. 2018. Novým členem dozorčí rady DPP ke dni 10. 1. 2018 zvolila Lukáše Kauckého.

DPP: Personální změny v dozorčí radě - Petr Dolínek končí na postu předsedy, novým členem se stává Lukáš Kaucký
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Chci všem více než 10 tisícům zaměstnanců poděkovat za spolupráci. Dopravní podnik býval před lety symbolem plýtvání a špatného hospodaření. Dnes je to zdravá, dobře hospodařící firma, která zajišťuje jednu z nejlepších MHD na světě, na níž mohou být všichni Pražané hrdí,“ říká náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

Lukáš Kaucký je od roku 2010 pražským zastupitelem, problematikou dopravy se zabýval v rámci výboru pro dopravu ZHMP. Naposledy působil jako náměstek ministra zahraničních věcí.

Členové dozorčí rady DPP jsou podle platných stanov voleni výhradně valnou hromadou, tedy Radou hl. m. Prahy. Dozorčí rada DPP má podle stanov společnosti 15 členů volených na čtyřleté období.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…