DPP: Petr Witowski je ode dneška novým generálním ředitelem

20.12.2018 18:06

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) dnes na svém mimořádném zasedání zvolilo nového předsedu představenstva Petra Witowského, jemuž byla svěřena pozice generálního ředitele DPP, a to od dnešního dne (tj. 20. 12. 2018).

DPP: Petr Witowski je ode dneška novým generálním ředitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Dále došlo k rozdělení odborných působností v rámci představenstva, kdy nového člena představenstva Filipa Tuláka představenstvo pověřilo vykonáváním pozice investičního ředitele DPP a Jana Šurovského pozicí technického ředitele. Nahradili tak Martina Gillara a Tomáše Kaase a zaplnili jedno dosud neobsazené místo v představenstvu. Jiří Špička, personální ředitel DPP a Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP zůstávají nadále členy představenstva.

„Věřím, že pod vedením Petra Witowského dojde k významnému rozvoji Dopravního podniku. Stojí před ním důležité úkoly, především se musíme zaměřit na stavbu tolik očekávané trasy metra D, na nové tramvajové tratě a obnovu vozového parku,“ řekl Adam Scheinherr, náměstek pražského primátora pro dopravu a nově zvolený předseda dozorčí rady DPP a dále uvedl: „Potřebujeme v čele společnosti zkušeného top manažera s ekonomickým vzděláním. To je důvod, proč jsme vybrali Petra Witowského. Jsem přesvědčen, že ve své nové funkci uspěje a dokáže v DPP najít finanční rezervy a vloží je do klíčových projektů, “ vysvětluje Adam Scheinherr s tím, že má jeho plnou důvěru.

„Funkci předsedy představenstva a pozici generálního ředitele DPP přijímám s patřičným respektem a zároveň se na novou práci velmi těším. Především se chci společně se všemi kolegy zaměřit na budoucí rozvoj Dopravního podniku. V návaznosti na priority města budeme i my formulovat své strategické cíle, které v nejbližší době představíme jak spolupracovníkům, tak i širší veřejnosti,“ řekl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Ing. Petr Witowski je významný i zkušený top manažer a ekonom, který se přes dvacet let pohybuje v bankovnictví. Působil třináct let v České spořitelně a poté jako člen představenstva Banky CREDITAS. Předtím pracoval pro českou pobočku rakouské BAWAG Bank a rovněž v českých filiálkách ABN AMRO Bank (dnes RBS) a ING Bank. Ve volném čase se věnuje své rodině. Relaxuje u golfu, při jízdě na kole, běhu nebo procházkách se psem. Má rád dobré víno a asijskou kuchyni.

Dozorčí rada DPP včera také zvolila své vedení. Jejím předsedou se stal Adam Scheinherr, náměstek primátora a radní pro dopravu hlavního města Prahy. Místopředsedy byli jmenováni Pavel Vyhnánek, náměstek primátora a radní pro finance a rozpočet, společně s analytikem investic Janem Markem a zástupcem zaměstnanců Oldřichem Schneiderem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…