DPP: Pražskou MHD čeká výluka tramvají v Nuselském údolí

04.08.2017 12:21

Z důvodu rekonstrukce kanalizace a úprav plynovodů bude od středy 9. 8. (cca 4:30 hod.) do soboty 2. 9. 2017 (cca 0:30 hod.) obousměrně přerušen provoz tramvají v úsecích Moráň – Otakarova a Albertov – Výtoň. Přípravnými pracemi na plynu a kanalizaci tak startuje letošní nejrozsáhlejší výluka, situovaná do Nuselského údolí. Od 9. 8. až do prosince 2017 nebudou během několika etap jezdit tramvaje v Nuselském údolí.

DPP: Pražskou MHD čeká výluka tramvají v Nuselském údolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 7 bude v úseku Palackého náměstí – Koh-i-noor odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Vršovické náměstí.

Linka č. 13 bude ve směru od Černokostelecké ze zastávky Čechovo náměstí prodloužena přes zastávky Bohemians a Otakarova do obratiště Vozovna Pankrác, kde bude ukončena.

Linka č. 14 bude v úseku Karlovo náměstí – Náměstí Bratří Synků odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody.

Linka č. 18 bude ve směru z centra ze zastávky Moráň odkloněna přes zastávky Palackého náměstí a Výtoň do obratiště Podolská vodárna, kde bude ukončena (výstupní zastávka v Podolské ulici, nástupní na Podolském nábřeží).

Linka č. 24 bude ve směru z centra ze zastávky Moráň odkloněna přes zastávky Palackého náměstí a Anděl do obratiště Smíchovské nádraží, kde bude ukončena.

Linky č. 93 a 95 budou v úseku Karlovo náměstí – Otakarova odkloněny přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody.

V trase Otakarova – Albertov – Výtoň bude zavedena náhradní autobusová doprava (v denním provozu linka X7, v nočním provozu linka X93).

Po ukončení tohoto opatření bude výluka provozu tramvají v úseku Albertov – Otakarova pokračovat cca do prosince 2017. O konkrétních opatřeních budeme včas informovat.

Více informací ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…