DPP: Soud rozhodl, že společnost RENCAR nemá právo využívat reklamní plochy DPP

16.02.2023 18:47 | Tisková zpráva

Obvodní soud pro Prahu 9 včera opětovně zamítl žalobu společnosti RENCAR ze skupiny JCDecaux, kterou se již od roku 2016 neúspěšně domáhala určení, zda má právo reklamně využívat majetek DPP v souvislosti s historickou smlouvou uzavřenou v roce 1997. Soud žalobu zamítl pro nedostatek naléhavého právního zájmu.

DPP: Soud rozhodl, že společnost RENCAR nemá právo využívat reklamní plochy DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Ačkoli spory s RENCAR ještě nejsou finálně u konce, oceňujeme, že soud potvrdil naši argumentaci a žalobu RENCARu zamítl. Rozhodnutí soudu je v souladu s našimi závěry, že společnost RENCAR nemá žádných práv reklamně užívat majetek DPP a současně potvrzuje správnost našeho dosavadního postupu, ve kterém budeme i nadále pokračovat,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

DPP bude proto i nadále pokračovat v maximalizaci příjmů z reklamy, neboť trh v rámci otevřených výběrových řízení jasně ukázal, jaká je skutečná hodnota reklamních ploch DPP. „Zatímco v roce 2016 DPP získal na základě neplatné smlouvy se společností RENCAR necelých 50 milionů korun, v letošním roce díky novým otevřeným soutěžím a platným smlouvám s novými nájemci očekáváme příjmy v této oblasti téměř 210 milionů korun, navíc za pouhou zhruba třetinu reklamních ploch,“ říká Petr Witowski.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…