DPP: Svezte se do Muzea MHD vozem T3SU. Poprvé bude vypraven do provozu s cestujícími

30.01.2019 22:19

V rámci slavnostního otevření Muzea MHD pro návštěvníky i v zimní sezoně byla vypravena první lednový víkend historická tramvaj typu T1 na lince č. 2. Mimořádný zájem o tuto speciální tramvajovou linku přiměl Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) obdobnou akci zopakovat.

DPP: Svezte se do Muzea MHD vozem T3SU. Poprvé bude vypraven do provozu s cestujícími
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

První únorový víkend (2. – 3. 2. 2019) se tak návštěvníci mohou opět těšit na netradiční jízdu na lince č. 2. Tentokrát bude vypraven vůz T3SU.Tento vůz z roku 1982 je první svého druhu v Praze a bude poprvé vypraven do provozu s cestujícími po několik let trvající generální opravě v Opravně tramvají v Hostivaři.

„Cestující ve voze bezpochyby zaujme zejména uspořádání sedadel 2+1, kdy na straně dveří jsou vedle sebe dvě tradiční laminátové sedačky a nikoliv jedna. Takových vozů bylo v Praze pouhých 20 a sedačky v nich postupně byly redukovány na standardní provedení 1+1,“ říká Jan Šurovský, technický ředitel a člen představenstva DPP s tím, že v tramvaji bude platit běžný tarif.

Jízdní řády na první únorový víkend jsou k dispozici ZDE.

Děti do 6 let a držitelé senior pasu mají do Muzea MHD vstup zdarma. V případě, že si chcete udělat představu o expozici již před svou návštěvou, můžete se podívat na prostory Muzea MHD prostřednictvím virtuální prohlídky ZDE. Muzeum MHD je otevřeno každý víkend až do 31. března, a to od 9 do 17 hodin.

Budova muzea byla postavena již v roce 1909 a je umístěna v historickém objektu tramvajové vozovny v Praze ve Střešovicích. V roce 1991 byla prohlášena technickou památkou a rok poté byla přestavěna na Muzeum MHD. Slavnostní otevření Muzea městské hromadné dopravy v Praze proběhlo v květnu roku 1993.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 141 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2019 bylo ve vlastnictví společnosti 1 162 autobusů, 865 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede více než 180 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2019 celkem 10 930 zaměstnanců, z toho 4 265 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…