DPP: Vstup do stanice metra Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium projde rekonstrukcí

28.10.2017 16:04

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chystá výměnu eskalátorů v jednom vstupu ve stanici metra Náměstí Republiky na trase B. Kromě modernizace pohyblivých schodů proběhnou také instalace nového osvětlení včetně podhledů ve vestibulu i podchodu.

DPP: Vstup do stanice metra Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium projde rekonstrukcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Od středy 1. listopadu 2017 proto dojde k uzavření vstupu do stanice ve směru od nákupního centra Palladium. Předpokládané trvání uzavírky tohoto vstupu je cca devět měsíců. Během výstavby budou moci cestující využívat druhý stávající vstup a výstup do stanice, tj. od Masarykova nádraží (ve vzdálenosti přibližně 250 metrů od uzavřeného vstupu).

Chystaná rekonstrukce se bude týkat výměny celkem tří ramen pohyblivých schodů včetně výměny silových kabelů, rozvaděčů, systému automatizovaného řízení, modernizace slaboproudých zařízení, elektropožární signalizace a dalších technologií. Ze stavebních prací lze jmenovat především sanace průsaků v eskalátorovém tunelu, repase a výměny poškozených obkladů a dlažeb, výměny podhledových prvků s osvětlením v celém rozsahu vestibulu a podchodu. Nové eskalátory budou plně odpovídat svými parametry požadavkům na moderní zařízení se sníženou energetickou náročností provozu, zvýšenou bezpečností a snížením požárního rizika.

„Výměna daného typu eskalátorů je nezbytná. Pro Prahu je důležité, aby na tomto frekventovaném místě byla v dlouhodobém horizontu obsluha cestujících zvládnuta na výbornou,“ říká Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

„Postupujeme systematicky, krok po kroku pokračujeme ve výměně zastaralých pohyblivých schodů, které se ještě nacházejí v některých stanicích  metra. Komplexní plán rekonstrukce a s ním související uzavření celého vstupu umožní kromě obnovy eskalátorů vyměnit také všechny rozvaděče, kabeláž, osvětlení, ale i opravit dlažbu a obložení stěn v daném vestibulu,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

V průběhu rekonstrukce mohou cestující nadále využívat vstup do stanice Náměstí Republiky směrem od Masarykova nádraží. Pro cestu od Náměstí Republiky k Masarykovu nádraží lze také využít pravidelné tramvajové linky. Práce v podchodu u nákupního centra Palladium nebudou bránit využívání služeb stávajících obchodníků, včetně vstupu do samotného Palladia. Všechny komplikovanější zásahy budou zhotovitelé provádět ve výluce v nočních hodinách, podchod tedy zůstane během dne v provozu (s drobnými omezeními v podobě lokálních mobilních záborů). Dokončení stavby se předpokládá na začátku srpna 2018. Celkové náklady dosáhnou cca 239 mil. Kč (bez DPH). Zhotovitelem stavby je sdružení firem Metrostav a Geosan Group.

Informování cestujících

V prvních dnech omezení (vždy od 7:00 hod. do 19:00 hod.) mohou cestující u stanice metra Náměstí Republiky využít služeb informátorů v reflexních vestách, kteří budou připraveni na místě poradit nejen v češtině, ale i v angličtině.

Od pondělí 30. října do pátku 3. listopadu bude upozorňovat na uzavření dotčeného vstupu i hlášení ve staničním rozhlase přímo ve stanici metra Náměstí Republiky.

Mezi uzavřeným vstupem a výstupem na Náměstí Republiky a vestibulem u Masarykova nádraží pomohou cestujícím s nalezením vhodné cesty také informační tabule navigačního systému.

O stanici metra Náměstí Republiky

  • Stanice byla otevřena v roce 1985.
  • Náměstí Republiky je trojlodní stanice, ražená s plnou délkou střední lodi.
  • Dlouhá je 110 m a je založena cca 40 m hluboko pod povrchem.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…