DPP a Policie ČR vzdělávají žáky díky dopravně-bezpečnostní akci „Není cesty zpět“

20.11.2017 22:30

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s Policií ČR uspořádá ve dnech 21. – 30. listopadu 2017 již osmý ročník dopravně-bezpečnostního projektu „Není cesty zpět“.

DPP a Policie ČR vzdělávají žáky díky dopravně-bezpečnostní akci „Není cesty zpět“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Účelem preventivní kampaně zaměřující se především na žáky základních škol je varovat chodce před riziky spojenými s provozem tramvají. Díky společné akci DPP a Policie ČR bude na čtyřech vybraných místech opět přistavena tzv. preventivní tramvaj, v níž se budou konat vzdělávací přednášky.

Koncem listopadu bude na čtyřech místech v Praze k dispozici speciálně vyzdobená preventivní tramvaj. Uvnitř se žáci základních škol seznámí s informačními materiály a fotografiemi s bezpečnostní tematikou. Snímky následků dopravních nehod tramvají s chodci by měly děti odradit od zbytečného riskování při přecházení vozovky. Dispečeři a řidiči DPP společně s policisty z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy zase během přednášek poučí žáky o bezpečnostních pravidlech tramvajového provozu v Praze.

Na rozdíl od ostatních vozidel má tramvaj na přechodu pro chodce přednost. Toto pravidlo však chodci často ignorují.

„Je žádoucí, abychom připomínali pravidlo, že na rozdíl od jiných vozidel má tramvaj na přechodu pro chodce přednost,“ říká Miloš Trnka z odboru Řízení a kontrola provozu DPP.

Ročně v pražském provozu zbytečně dochází k desítkám nehod. V posledních letech navíc srážek tramvají s chodci mírně přibývalo. I proto již osmým rokem probíhá dopravně-bezpečnostní akce s názvem „Není cesty zpět“, která má pomoci snížit počet nehod.

Přednášky a besedy budou probíhat vždy od 8:30 hodin do 11:30 hodin ve speciální tramvaji přistavené na těchto místech:

21. listopadu – Červený Vrch
22. listopadu – Kotlářka
23. listopadu – Vozovna Pankrác
24. listopadu – Vozovna Kobylisy
27. listopadu – Červený Vrch
28. listopadu – Kotlářka
29. listopadu – Vozovna Pankrác
30. listopadu – Vozovna Kobylisy

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…