DPP a odborové organizace se dohodly na dodatcích ke kolektivní smlouvě

16.12.2022 10:06 | Tisková zpráva

Vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a všech 28 odborových organizací působící v DPP dnes podepsalo dva dodatky ke stávající kolektivní smlouvě platné do 31. prosince 2026.

DPP a odborové organizace se dohodly na dodatcích ke kolektivní smlouvě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

První dodatek přináší k 1. lednu 2023 všem zaměstnancům DPP navýšení mzdových tarifů v rozpětí od 5,5 do 6 %. Druhý dodatek upravuje některé benefity. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Díky dodatku ke stávající kolektivní smlouvě se zaměstnancům DPP k 1. lednu 2023 zvýší hodnota poukázky na stravování ze stávajících 110 na 140 korun, přičemž polovinu, tj. 70 korun hradí zaměstnavatel a druhou polovinu zaměstnanec. K 1. lednu 2023 se také zvýší příspěvek zaměstnavatele na doplňkové penzijní spoření nebo penzijní připojištění zaměstnanců DPP ze stávající hodnoty 1400 na 1500 Kč. Dodatek ke stávající kolektivní smlouvě upravující a prodlužující benefity je platný jeden rok do 31. prosince 2023. Platnost dodatku ke stávající kolektivní smlouvě upravující mzdové tarify zaměstnanců DPP je  do 31. března 2023.

„Při uzavírání stávající kolektivní smlouvy jsme se se sociálními partnery domluvili, že znění kapitol upravujících mzdové tarify a benefity budeme vyjednávat každý rok a uzavírat je na 12 měsíců. Stávající dodatky ke kolektivní smlouvě tak platí pouze do konce roku 2022. Považujeme za důležité pro zaměstnance DPP zajistit určitou míru stability a kontinuity. Proto jsme se sociálními partnery i s našim akcionářem vyjednali dodatek upravující mzdové tarify zaměstnanců DPP na nejkratší možné období, než bude schválen rozpočet HMP na rok 2023, zvolena nová Rada HMP a definovány její priority v dopravní i ekonomické oblasti,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…