DPP kvůli opravám trati o prodlouženém svatováclavském víkendu přeruší provoz na lince metra C

24.09.2018 19:59

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) během prodlouženého víkendu od pátku 28. září do neděle 30. září 2018 kvůli opravám trati obousměrně přeruší provoz na lince metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov. DPP pro cestující připraví náhradní autobusovou dopravu XC a posílí provoz autobusových linek č. 135 a 196. Ve stejném termínu dojde i k dočasnému přemístění autobusových zastávek Pražského povstání a Kačerov.

DPP kvůli opravám trati o prodlouženém svatováclavském víkendu přeruší provoz na lince metra C
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Mezi stanicemi metra C Pražského povstání a Kačerov musíme demontovat stacionární části vlakového zabezpečovače, vyměnit dosluhující dřevěné pražce za železobetonové a upravit kolejový svršek s cílem snížit hladinu hluku z provozu v okolní zástavbě,“ říká Oldřich Vytiska, technický ředitel DPP.

V jedné z uzavřených stanic metra, a to ve stanici Pankrác včetně veřejného podchodu, proběhne mj. 28. září natáčení amerického seriálu „Whiskey Cavalier“ a při pracích v kolejišti mezi stanicemi Pankrác a Budějovická natáčení části dokumentu „24 hodin pražského metra“.

Provoz metra linky C zůstane zachován v úsecích Letňany – Pražského povstání i Kačerov – Háje a bude tak umožněn přestup na ostatní linky metra. V uvedených stanicích budou prováděny obraty vlakových souprav. DPP zajistí pro cestující metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov náhradní autobusovou dopravu. V provozu bude linka XC na trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov.

Při výluce (v době od cca 9.00 do cca 21.00 hodin) pomohou cestujícím u uzavřených stanic metra C a u přestupů na náhradní autobusovou dopravu informátoři v reflexních vestách, kteří jim poradí (v češtině i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Informátoři budou rozdávat informační letáky, které cestující najdou ve vitrínách metra již od 25. 9. Cestující se o výluce dozví také formou hlášení ve všech stanicích metra a hlásí se i během výluky. Pro informace týkající se vždy konkrétního místa určení je připraveno cca 60 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině i angličtině.

Změny v provozu autobusů
Po dobu výluky bude posílen provoz linek č. 135 a 196.

Změny v autobusových zastávkách:
Pro linku č. 134 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět).

Pro linky č. 138, 189 a 215 se přemísťuje zastávka Kačerov (pouze ve směru Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky č. 106).

Bezbariérové cestování
Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání DPP doporučuje využít autobusovou linku č. 135.

Všechny spoje posílených autobusových linek jsou zajištěny nízkopodlažními vozy.

Více informací včetně schémat naleznete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …