DPP odmění zaměstnance mimořádnými odměnami v souhrnné výši 20 milionů

21.12.2018 17:31

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) včera na svém mimořádném zasedání rozhodlo o vyplacení mimořádné odměny pro své zaměstnance v souhrnné výši 20 milionů korun (bez zákonných odvodů). Zaměstnanci se na ně mohou těšit ve svých lednových výplatách.

DPP odmění zaměstnance mimořádnými odměnami v souhrnné výši 20 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Mimořádná odměna bude vyplacena řádně podle Kolektivní smlouvy DPP, bodu 5.6 přílohy KS, za období leden až listopad 2018 jako výraz ocenění za celoroční práci.

„Mám radost, že vás mohu informovat o tom, že představenstvo DPP na svém zasedání schválilo vyplacení mimořádné odměny všem zaměstnancům, jako například řidičům MHD, dispečerům, traťovým dělníkům, výpravčím apod.,“ uvedl Petr Witowski, generální ředitel a předseda představenstva DPP. „Vedení DPP dbá na to, aby se příznivá ekonomická situace firmy odrazila na vyšší motivaci zaměstnanců. Díky mimořádným odměnám si nyní všichni naši lidé ještě přilepší,“ míní Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva DPP.

Nejen díky nadstandardním benefitům se společnosti daří každoročně zvyšovat počty svých zaměstnanců. Zatímco v roce 2016 získal DPP za celý rok 353 řidičů, v roce 2017 celkem 470 řidičů, za uplynulé období během letošního roku (do listopadu 2018) to bylo již 543 řidičů.

DPP je největší městská firma v zemi s cca 11 000 zaměstnanci. Společnost oceňuje práci svých zaměstnanců, díky níž se právem může řadit k předním světovým městským přepravcům. Motivace a stabilizace všech pracovníků je zvláště důležitá v době abnormálně vysoké zaměstnanosti v ČR a vyšší fluktuace.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…