DPP opět zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci

07.06.2017 19:12

V noci ze soboty 10. na neděli 11. června 2017 se uskuteční již 14. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vypraví jako spolupořadatel akce zvláštní autobusové linky pro účastníky zdarma a posílí také noční tramvajové linky. Prodlouží se rovněž provoz metra, a to přibližně do 1:00 hod. a provoz parkovišť P+R do 2:00 hod.

DPP opět zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Nezvyklý čas i atmosféra láká k noční návštěvě muzeí během Pražské muzejní noci spoustu lidí a my jsme rádi, že jim opět pomůžeme zrychlit přesuny mezi jednotlivými zapojenými institucemi a objekty. Tradičně proto vypravujeme 64 nízkopodlažních autobusů na deseti zvláštních autobusových linkách, které jsou navíc zdarma,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP a dodal: „Jsme rádi, že se spolu s Národním muzeem a Asociací muzeí a galerií ČR může Dopravní podnik coby spolupořadatel podílet na této akci.“

Pražská muzejní noc je jednou z největších kulturních událostí Prahy a letos se uskuteční už její 14. ročník. Návštěvníkům v sobotu 10. června 2017 od 19:00 hod. otevře své brány 49 institucí v 79 objektech. Čekají na ně tradiční i neobvyklé prohlídky expozic a výstav a také jedinečný doprovodný program: koncerty, přednášky, workshopy a výtvarné dílny, divadelní a taneční představení nebo filmové projekce. Do všech 79 objektů zapojených institucí bude v tomto čase vstup zdarma, pouze do objektů NKP Vyšehrad bude vstup zpoplatněn symbolickou 1 Kč.

Zvláštní autobusové linky pro přepravu během Pražské muzejní noci:
linka č. 1 v trase Staroměstská – Vítkov – Staroměstská,
linka č. 2 v trase Staroměstská – Troja – Staroměstská,
linka č. 3 v trase Staroměstská – Muzeum – Vyšehrad – Staroměstská,
linka č. 4 v trase Staroměstská – Hradčanské náměstí – Staroměstská,
linka č. 5 v trase Staroměstská – Malostranské náměstí – Staroměstská,
linka č. 6 v trase Staroměstská – Letecké muzeum – Zámek Ctěnice (vybrané spoje) – Staroměstská,
linka č. 7 v trase Staroměstská – Muzejní – Staroměstská,
linka č. 8 v trase Staroměstská – Dejvická – Obora Hvězda (vybrané spoje) – Staroměstská,
linka č. 9 v trase Staroměstská – Výtoň – I. P. Pavlova – Florenc – Staroměstská,
linka č. 10 v trase Smíchovské nádraží – MeetFactory – Smíchovské nádraží

První spoje zvláštních autobusových linek vyjedou ze zastávky Staroměstská v sobotu 10. června v 18:30 hod. a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18:50 hod. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1:00 hod. s výjimkou posledního spoje linky č. 6, který odjíždí již v 0:40 hod. Provoz linky č. 10 končí posledním spojem s odjezdem v 1:05 hod. ze Smíchovského nádraží.

Linky č. 4, 7 a 9 budou v provozu v intervalu 5 minut, linky č. 1, 2, 3 a 5 v intervalu 7 až 8 minut, linky č. 6 a 8 v intervalu 10 minut, přičemž u linky č. 6 bude zajíždět do Ctěnic a u linky č. 8 k Oboře Hvězda pouze každý druhý spoj, tedy v intervalu 20 minut. Linka č. 10 pojede v intervalu 15 minut. Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy.

Tramvajová linka č. 17 bude od 18:15 hod. do ukončení denního provozu v úseku Čechův most – Staroměstská obousměrně odkloněna přes zastávku Malostranská.

Z důvodu konání akce bude od cca 18:15 hod. do cca 1:00 hod. z ulic 17. listopadu (úsek Kaprova – Pařížská) a Dvořákovo nábřeží (úsek nám. Curieových – Na Rejdišti), včetně spojovacích ulic Na Rejdišti a Břehová, vyloučena individuální automobilová doprava. Objízdná trasa bude vedena přes Mánesův most, Klárov a nábřeží Edvarda Beneše.

Na telefonní informační linku DPP 296 19 18 17 se cestující mohou dovolat během akce až do 1:00 hod.

Další informace naleznou zájemci na webové stránce ZDE.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…