DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

16.04.2024 13:04 | Tisková zpráva

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou tramvajové tratě na Letenském náměstí. Práce zde potrvají do neděle 28. dubna 2024 zhruba do půlnoci. Z tohoto důvodu bude obousměrně přerušen provoz tramvají mezi Hradčanskou a Strossmayerovým náměstím. Tramvajové linky č. 1, 8, 12, 25, 26, 41, 91 a 96 budou jezdit po změněných trasách, DPP v denním provozu zavede náhradní autobusovou dopravu X1 a v nočním X91. Pro automobily nebude možné ve směru od Veletržní odbočovat do Letenského tunelu.

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

DPP v rámci této akce opraví lomy kolejnic na trati v ulici Milady Horákové a na Letenském náměstí v úseku mezi Čechovou a Oveneckou ulicí a současně vymění opotřebené kolejové oblouky. Z tohoto důvodu bude od středy 17. dubna od cca 4:30 do neděle 28. dubna 2024 do cca 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Hradčanská – Strossmayerovo náměstí.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka č. 1 bude v úseku Hradčanská – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Chotkovy sady, Malostranská a Čechův most.

  • Linka č. 8 bude rozdělena na dvě části:

    • ve směru od Nádraží Podbaba bude ze zastávky Hradčanská odkloněna do obratiště Špejchar

    • ve směru od Starého Hloubětína bude zkrácena do zastávky Strossmayerovo náměstí, dále bude pokračovat jako linka č. 25 směr Lehovec

  • Linka č. 12 bude v úseku Malostranská – Strossmayerovo náměstí odkloněna pře zastávku Čechův most.

  • Linka č. 25 bude rozdělena na dvě části:

  • ve směru od Bílé Hory bude ze zastávky Hradčanská odkloněna do obratiště Špejchar

  • ve směru od Lehovce bude zkrácena do zastávky Strossmayerovo náměstí, dále bude pokračovat jako linka č. 8 směr Starý Hloubětín

  • Linky č. 26, 91 a 96 budou v úseku Hradčanská – Dlouhá třída odkloněny přes zastávky Chotkovy sady, Malostranská a Čechův most.

  • Historická linka č. 41 bude v úseku Královský letohrádek – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Malostranská a Čechův most.

Změny v zastávkách tramvají

Pro oba směry se zřizuje zastávka Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše.

Náhradní doprava

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X1 v trase Hradčanská – Strossmayerovo náměstí.

V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X91 v trase Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky.

Zastávky náhradní autobusové dopravy budou uvedeny na webu DPP v dopravním opatření k akci ZDE.

Omezení automobilové dopravy

Individuální automobilová doprava bude částečně omezena v místech prací. Auta jedoucí od Sparty do Veletržní budou tramvajovou trať přejíždět už v křižovatce ulic Milady Horákové, Korunovační, Čechovy a výjezdu z Letenského tunelu. Počet pruhů ve směru od Veletržní bude snížen ze tří na dva. Kvůli stavebním pracím na trati nebude možné odbočovat do Letenského tunelu, tj. vlevo ve směru od Veletržní ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…