DPP převzal informační středisko stavby metra V.A a opraví Infocentrum Anděl

09.01.2015 15:59

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil v lednu několik novinek týkajících se provozu dvou Středisek dopravních informací. Do vestibulu stanice metra Hradčanská přesunul informační středisko stavby nového úseku trasy metra V.A. DPP dále ve druhé polovině ledna zahájí i rekonstrukci Infocentra ve stanici metra Anděl.

DPP převzal informační středisko stavby metra V.A a opraví Infocentrum Anděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Středisko dopravních informací DPP (SDI) na Hradčanské převzalo funkci informačního střediska metra V.A, které bylo původně v ul. K Lánu na Praze 6. Vzhledem k výhodné poloze přímo ve frekventované stanici metra tak bude informační přepážka lépe přístupná všem zájemcům. Návštěvníkům poskytne informace a propagační materiály, týkající se nově budovaného úseku metra na lince A mezi stanicemi Dejvická a Nemocnice Motol. Infocentrum bude otevřeno každé úterý od 14.00 do 18.00 hodin na přepážce č. 1. Fungovat bude až do plánovaného zahájení provozu nového úseku metra.

Rekonstrukce potom čeká jedno z nejvytíženějších kontaktních míst DPP ve stanici metra Anděl, které ročně navštíví více než čtvrt milionu zákazníků. Modernizace Střediska dopravních informací, poskytujícího zejména prodej jízdenek, vyhledávání spojení v rámci PID či tarifní poradenství, bude zahájena ve středu 14. ledna 2015. Znovuzahájení provozu je naplánováno na začátek měsíce března. Po dobu uzavření Infocentra doporučuje DPP cestujícím pro nákup jízdních dokladů využít prodejního místa Na Knížecí nebo na Karlově náměstí.

„Rekonstrukcí velmi vytíženého Infocentra ve vestibulu metra Anděl chceme především zkvalitnit služby pro cestující. Díky zvětšení prostoru nabídneme klientům DPP pohodlnější přístup k oběma přepážkám. Novinkou bude i změna otevírací doby zrekonstruované pobočky. Na základě požadavků klientů bude pobočka otevřena i po oba víkendové dny od 7.00 do 21.00 hodin,“ uvedl Miroslav Sedlmajer, vedoucí oddělení Střediska dopravních informací.

DPP provozuje na území metropole celkem 7 Infocenter sloužících k informování o provozu MHD, linkovém vedení, jízdních řádech nebo přepravních tarifech. Pracovníci středisek poskytují informace v češtině a angličtině, ale také v dalších světových jazycích, a to i telefonicky.

V SDI lze také zakoupit jízdenky, zastávkové jízdní řády metra, tramvají a autobusů, plán metropole se zakreslenými zastávkami MHD, publikace vydávané DPP, propagační předměty. Střediska také vydávají průkazy ISIC a přijímají žádosti o Opencard (vyjma SDI Letiště Václava Havla).

Přehled Středisek dopravních informací:

SDI Muzeum
SDI Hlavní nádraží
SDI Anděl
SDI Hradčanská
SDI Magistrát hl. m. Prahy
SDI Letiště Václava Havla Terminál 1
SDI Letiště Václava Havla Terminál 2

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…