DPP vás zve na Mikulášské odpoledne a adventní koncerty

27.11.2012 12:02

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chystá jako každoročně v předvánočním čase několik zajímavých akcí pro veřejnost. Již tradičně DPP pořádá Mikulášské odpoledne s programem pro děti. Akce „S čerty jsou žerty“ se uskuteční v sobotu 1. prosince 2012 od 13.00 do 18.00 hod. ve vozovně Střešovice (Patočkova 4, Praha 6). O týden později, v sobotu 8. prosince 2012, začne série adventních koncertů v provedení Pěveckého sboru Dopravního podniku.

DPP vás zve na Mikulášské odpoledne a adventní koncerty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj Dopravního podniku hl. m. Prahy

Během Mikulášského odpoledne ve vozovně Střešovice bude děti bavit kouzelník, loutkové divadélko a celá řada lákadel a soutěží – například snowboardový trenažér či nafukovací atrakce. Občerstvení pro návštěvníky bude zajištěno ve stáncích a v restauraci přímo ve vozovně.

K dopravě mohou cestující využít tři historické soupravy tramvají a jednu historickou soupravu metra. Mikulášská tramvaj bude jezdit v trase Vozovna Střešovice – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Čechův most – Právnická fakulta – Malostranská – Hradčanská – Vozovna Střešovice. Mikulášské metro, souprava 81-71, pojede na lince A mezi stanicemi Dejvická a Želivského. Mikulášská akce skončí v podvečer kolem 18 hod.

O týden později pak začne série vánočních koncertů, kterou si pro posluchače připravil Pěvecký sbor Dopravního podniku. Po dvou letech se pěvecké těleso vrací na Staroměstské náměstí, kde zazpívá na tribuně při „Adventních zpěvech“, a to v sobotu 8. prosince v podvečer (předpokládaný začátek vystoupení sboru v 18:25).

Vyvrcholením pak bude Vánoční koncert s orchestrem, který proběhne 3. ledna 2013 od 19.00 hod. v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí.

„Diváci se mohou těšit na nově nacvičené skladby, které sbor zkouší již od června. Uslyší známé koledy ve sborových úpravách, jako „Veselé vánoční hody“ či „Adeste fideles“. Vrcholným dílem je klasicistní vánoční mše Františka Xavera Brixiho „Missa pastoralis“ pro sbor, sóla a orchestr,“ uvedl sbormistr Lukáš Janírek. Podrobnosti o koncertech naleznete na webových stránkách pěveckého souboru: www.sbordpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…