DPP za rok 2016 vykáže vyšší zisk o 900 mil. Kč. Jedná se ale jen o účetní operaci

18.02.2017 9:47

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) disponuje k současnému datu uplatnitelnými daňovými ztrátami ve výši 6.963 mil. Kč, kterým postupně vyprší datum možného uplatnění. Po provedené analýze představenstvo DPP schválilo jejich využití formou přerušení daňového odepisování dlouhodobého hmotného majetku ve zdaňovacím období 2016.

DPP za rok 2016 vykáže vyšší zisk o 900 mil. Kč. Jedná se ale jen o účetní operaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Tato nepeněžní operace, podpořena stanoviskem daňového poradce, povede v roce 2016 k významnému zvýšení účetního výsledku hospodaření DPP přibližně o 900 mil Kč. Nejedná se tedy o výnos, ale pouze o účetní operaci, prostřednictvím které DPP využije kumulované daňové ztráty z minulých let. I přes značné vylepšení ukazatele finanční stability společnosti nebude DPP v roce 2016 platit daň z příjmů právnických osob.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…