DPP získal ocenění v soutěži Ambasador kvality České republiky udělované Českou společností pro jakost

23.11.2019 11:10

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) získal letos jako jediný dopravce titul Ambasador kvality České republiky. V kategorii veřejný sektor obsadil třetí místo, ocenění za druhé a první místo putovala do rukou zástupců správy měst ČR.

DPP získal ocenění v soutěži Ambasador kvality České republiky udělované Českou společností pro jakost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Soutěž Ambasador kvality, kterou každoročně organizuje Česká společnost pro jakost, je určena pro organizace, které nadstandardně dbají o zajištění kvality svých produktů a služeb, chovají se odpovědně a aktivně napomáhají šíření a propagaci kvality.  Letos byla nově rozšířena také o kategorii veřejný sektor.

K hlavním kritériím, která v soutěži Ambasador kvality hodnotitelé posuzovali, patřila strategie a plánovaní organizace, řízení procesů, kvalita, udržitelný rozvoj, společenská odpovědnost, ochrana životního prostředí, nebo například aktivity vedení organizace na podporu povědomí zaměstnanců o kvalitě, zvyšování výkonnosti a neustálé zlepšování. U DPP hodnotitelé vysoce oceňovali stabilní systém řízení kvality, propracovaný systém standardů kvality, aktivity ve vzdělávání a připravenost v oblasti environmetálního managementu.

„Našim posláním je provozovat vysoce spolehlivou a komfortní MHD, která bude svou pohodlností a rychlostí konkurovat individuální automobilové dopravě. Chceme tak ulehčovat a zpříjemňovat cestujícím přesun v rámci hlavního města, stejně tak poskytovat kvalitní pracovní prostředí svým zaměstnancům. Zasazujeme se o to, abychom mohli zajišťovat služby v té nejlepší možné kvalitě. Snažíme se udržovat krok s inovacemi, ale i výzvami v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje. Těší nás, že tato naše snaha našla docenění nejen mezi cestujícími, ale i mezi odbornou veřejností,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP, který cenu převzal a dodává: „Je to zároveň potvrzením, že pražská MHD skutečně patří mezi ty nejlepší na světě.“

„V rámci hodnocení jsme identifikovali silné stránky DPP, jako je například důraz na zlepšování a inovace, propracovaný systém vyřizování podnětů zákazníků, spolupráce se školami, a to jak ve formě stipendií, tak přednáškových činností, propracovaný systém náborů a zaškolování, nadprůměrné kvalitativní výsledky, dobré předpoklady pro zavedení a certifikaci systému environmentálního managementu, a především robustně nastavený systém managementu kvality,“ říká Petr Koten, výkonný ředitel České společnosti pro jakost.

Slavnostní předávání letošních ocenění Ambasador kvality, ale i  dalších soutěží vyhlašovaných Českou společností pro jakost, proběhlo v rámci mezinárodní konference s mottem „Make Quality Great Again!“. Mezi dalšími oceňovanými kategoriemi figurovaly např. cena za podporu šíření myšlenek a principů společenské odpovědnosti a cílů udržitelného rozvoje, cena osobnosti, která se mimořádně zasloužila o rozvoj péče a kvalitu v naší zemi, mezinárodní cena inovací nebo manažer kvality roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …