DZS bude mít nové vedení. CERMAT dál povede Zíka

11.12.2016 15:00

Výběrová řízení na ředitele Domu zahraniční spolupráce (DZS) a Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) byla ukončena. Do čela DZS se postaví Dana Petrova, ve vedení CERMATu zůstává dosavadní ředitel Jiří Zíka.

DZS bude mít nové vedení. CERMAT dál povede Zíka
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

V případě CERMATu se do výběrového řízení na ředitele přihlásilo celkem šest uchazečů. Výběrová komise nedoporučila ani jednoho uchazeče za vítěze výběrového řízení pro naplnění podmínek výběrového řízení a budoucí dlouhodobé směřování CERMATu. Z důvodu stability a hladkého náběhu jednotných přijímacích zkoušek i změn ve státních maturitách ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová rozhodla o ročním mandátu stávajícího ředitele s uložením konkrétních úkolů k naplnění zadání zřizovatele.

V případě DZS se výběrového řízení zúčastnilo sedm uchazečů. „Dana Petrova svojí předloženou koncepcí, předchozími pracovními zkušenostmi v ČR i v zahraničí a díky svému projevu přesvědčila výběrovou komisi, že je nejvhodnější kandidátkou na pozici ředitelky DZS,“  řekl k výsledkům výběrového řízení státní tajemník MŠMT Jindřich Fryč.

Dana Petrova je absolventkou oboru mezinárodní politika a diplomacie. Mezinárodní spolupráci v oblasti vzdělávání se věnuje od roku 1997. Má dlouholeté zkušenosti s řízením vzdělávacích programů v České republice v rámci Národní agentury pro evropské vzdělávací programy. Více než 10 let řídila implementaci programu Erasmus na národní úrovni a v letech 2011-2013 působila na Masarykově univerzitě v roli ředitelky Centra zahraničních studií. Od roku 2013 pracovala v Berlíně v německé konzultační a výzkumné společnosti CHE Consult, kde se věnovala hodnocení kvality, efektivity a dopadu mezinárodních programů. V letech 2013-2016 působila rovněž ve vedení Evropské asociace mezinárodního vzdělávání, kde se podílela na řízení expertní skupiny zaměřené na strategické aspekty mezinárodní spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…