Dana a Emil Zátopkovi byli slavnostně uvedeni do Síně slávy sportovců Moravskoslezského kraje

16.08.2016 9:07

Na návštěvníky Olympijského parku Ostrava čekal v sobotu 13. srpna 2016 na hlavním pódiu na Černé louce kromě koncertů jedinečný sportovní zážitek.

Dana a Emil Zátopkovi byli slavnostně uvedeni do Síně slávy sportovců Moravskoslezského kraje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Do Síně slávy sportovců Moravskoslezského kraje byli slavnostně uvedeni manželé Dana a Emil Zátopkovi. Uměleckou kovovou trofej předal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, který přivítal olympioniky Moravskoslezského kraje.

Slavnostního předání se zúčastnili například, Vítězslav Mácha, Adolfína Tačová, Táňa Kocembová-Netoličková, Ota Zaremba, Jaroslav Netolička nebo Richard Konkolski.

„Bylo mi velkou ctí uvést do Síně slávy sportovců Moravskoslezského kraje takové osobnosti, jakými jsou Dana a Emil Zátopkovi, kteří na světové úrovni proslavili nejen svou zemi, ale také Moravskoslezský kraj. Heslo pana Emila Zátopka „když nemůžeš, tak přidej!“ už na olympiádě mnohokrát zaznělo. Je pravda, že pomyslné hranice toho, co člověk dokáže, si tvoříme každý sám. Je pak jen na nás, jestli své hranice překročíme a „přidáme“ nebo se jimi necháme omezit. A to by mělo platit nejen pro sport a jednotlivce, ale i pro celý náš region,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. 

Symbolickou síň slávy v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, do níž slavnostně vstoupili manželé Zátopkovi, otevřel v loňském roce legendární hokejový útočník František Černík. Stálá expozice prezentuje významné sportovní osobnosti kraje. V Síni slávy sportovců Moravskoslezského kraje jsou Vítězslav Mácha, Jiří Raška, Adolfina Tačová, Josef Mikoláš, Jan Kozák, Karel Loprais, Richard Konkolski, Ivan Lendl, František Černík a Jaroslav Netolička.

Moravskoslezský kraj dlouhodobě a tradičně oceňuje nejúspěšnější sportovce, trenéry a cvičitele kraje. V příštím roce se opět uskuteční v multifunkční aule GONG vyhlášení 15. ročníku ankety Sportovec roku 2016 Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…